Državna potpora od 54.747 eura za klanječki vrtić

pro 7, 2023 by

Državna potpora od 54.747 eura za klanječki vrtić

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek u srijedu 6. prosinca prisustovao je potpisivanju i svečanoj dodjeli Ugovora o dodjeli financijskih sredstava gradovima  indeksa razvijenosti od I. do IV. i gradovima od V. do VIII. skupine za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini koju je organizirao Središnji državni ured za demografiju i mlade. 
Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić uručila je gradonačelniku Klanjca Ugovor vrijedan 54.747 eura, a odobrena sredstva namijenjena su za održivo financiranje potreba Dječjeg vrtića “Kesten”.  

U Državnom proračunu za gradove indeksa razvijenosti od pete do osme skupine među kojima je i Grad Klanjec, osigurano je 884 tisuće eura, a raspodijeljeni su na 17 gradova, među kojima su i četiri iz Krapinsko-zagorske županije.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić prilikom uručivanja ugovora naglasila je da je uloga predškolskog odgoja stvaranje uvjeta za potpun i skladan razvoj djetetove osobnosti te da je dostupnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja temeljni cilj proizašao iz prava djece na brigu i jednak razvoj. Navela je da je važno smanjiti regionalne razlike u dostupnosti, kvaliteti i cijeni predškolskog odgoja, zajedno s osiguravanjem dovoljnog broja odgojitelja te iz tog razloga Središnji državni ured posvećuje posebnu pažnju dječjim vrtićima.

Sredstvima koje je Grad Klanjec ostvario prijavom na ovaj natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade financirat će se dio rashoda iz redovne djelatnosti Dječjeg vrtića “Kesten” Klanjec.

 

 

Related Posts

Tags

Share This