FAŠNIČKA POVORKA 2013.

velj 11, 2013 by

FAŠNIČKA POVORKA 2013.

Turistička zajednica grada Klanjca u tradicionalnoj suradnji s Turističkom zajednicom Kumrovca i Turističkom zajednicom Tuhlja i ove je godine priredila zajedničku FAŠNIČKU POVORKU.

U nedjelju, 10. veljače 2013. ključevi grada barem na sat vremena našli su se u rukama maskiranih sugrađana koji su svojim programom razveselili i nasmijali publiku koja se okupila na fašničkim spelancijama na starom klanječkom trgu. Predstavnicima slobodne fašničke republike predao ih je gradonačelnik Željko Kolar, dok je njegov zamjenik mali ključ grada predao maskiranim sudionicima iz Dječjeg vrtića “Kesten”.
U ovogodišnju povorku uključilo se pet maskiranih skupina s pedesetak sudionika. Pratili su ih kao i uvijek svirači Puhačkog orkestra iz Tuhlja, a kroz program vodila čak tri i to ove nedjelje posebno nadahnuta voditelja. Klanječke boje u ovom trojcu po prvi je put i to vrlo duhovito branio Ivan Petrišić mlađi.
Program su započeli gosti iz Velike Horvatske našalivši se pred svima na svoj vlastiti račun i nezgodu prevrtanja traktora punog sjena zbog koje su završili i u ovogodišnjem broju Fašničkog lista.
Duhoviti gosti iz Tuhlja predstavili su se maskom pod nazivom Eurobska unija. Dotaknuvši aktualne klanječke zgode i nezgode, dali su do znanja kako nam se ni u EU ne piše dobro. Sličnog su stava bili na Fašnik i naši domaći klanječki dečki. Odlučili su se za glazbeni intermezzo pod nazivom “Kud svi, tud i mi”, a nakon još jednog uspješnog nastupa možda Fiću i Broza mlađeg čeka i reperska karijera. Etno udruga “Kolovrat” nasmijala nas je na račun skupljača raznoraznog otpada, a posebno onog bakrenog.
A vrhunac  ovogodišnjeg programa je bilo predstavljanje toliko osporavanog spolnog odgoja u našim školama. Osvojivši više od polovice ukupnog broja glasova publike u sva tri mjesta, ova je maska i odnijela pobjedu i to drugu godinu zaredom. Druga je bila maska “Eurobska unija”, dok su treće mjesto podijelili Cigani-ekolozi i Kud svi, tud i mi. 

Fašnički program u Klanjcu započeo je maskiranim nastupom Dječjeg vrtića “Kesten” kojeg je izvrsno, ovog puta na španjolskom, predstavila teta Ksenija, nakon čega su zabljeskali mnogobrojni fotići kako bi zabilježili male Meksikance u fašničkom plesu.
Domaćin ovogodišnje povorke koja je točno u podne bila i u Klanjcu, a u 14,00 sati u centru Tuhlja, bila je Općina Kumrovec koja je nakon programa priredila i fašničku zabavu u restoranu “Stara vura”. Nakon proglašenja pobjednika bilo je, naravno, veselo i raspjevano do dugo u noć.

 

Related Posts

Tags

Share This