DODJELJENA PJESNIČKA NAGRADA “ANTUN MIHANOVIĆ”

lip 11, 2012 by

DODJELJENA PJESNIČKA NAGRADA “ANTUN MIHANOVIĆ”

U okviru ovogodišnjih Dana Antuna Mihanovića u Klanjcu je dodjeljena jojš jedna, šesta po redu, Pjesnička nagrada “Antun Mihanović” za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Pokrovitelj svečanosti dodjele i ove je godina bila Krapinsko-zagorska županija, a domaćini Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” i Kulturni centar Klanjec.
Na raspisani natječaj pristiglo je ove godine 88 radova učenika iz deset zagorskih osnovnih škola, a svoje su pjesme poslali i učenici Srednje škole Oroslavje i Srednje škole Krapina. Stručno povjerenstvo u kojem su ove godine bili Sekica Filko, Barbara Bogović i Vladimir Šuk  imalo je težak posao između mnoštva prekrasnih pjesničkih ostvarenja odabrati najbolje.
U kategoriji učenika osnovnih škola prvu nagradu osvojila je Kristina Košutić, učenica 8. razreda Osnovne škole Side Košutić Radoboj za pjesmu De god bila. Drugonagrađena je pjesma Jer to je moja domovina Hrvatska Anice Rumiha, učenice 6. razreda Osnovne škole Đure Prejca iz Desinića., a treće su mjesto podijelili Filip Kantura, učenik 7. razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec s pjesmom Zeleno blago i Agata Gredičak iz 4, razreda Osnovne škole Oroslavje za pjesmu Tak liepe je moje Zagorje. 
Između radova naših srednjoškolaca prve dvije nagrade otišle su u ruke učenica iz Srednje škole Oroslavje koja od samih početaka vrlo uspješno sudjeluje na ovom pjesničkom natječaju. Prvu nagradu osvojila je tako Lea Hlad za pjesmu Povratak v domovinu, a drugu Lorena Sitarić-Knezić za pjesmu V spomen Antunu. Treća nagrada pripala je Ani Mikša, učenici Srednje škole Krapina i pjesmi Za tebe.
Nagrade i priznanja najuspješnijim mladim pjesnicima uručio je zamjenik gradonačelnika Grada Klanjca Zlatko Brlek, a pjesme su čitali Barbara Iveković i Zlatko Ilijaš, članovi Dramske družine KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja. 
Gradska knjižnica Klanjec i ove je godine izdala prigodnu publikaciju u kojoj su objavljene nagrađene pjesme.
Vrlo lijep program posvećen Antunu Mihanoviću tradicionalno su pripremili učenici klanječke Osnovne škole. U scenskom prikazu pod nazivom Antun Mihanović na čajanki predstavili su se odličnim tekstom mladi glumci, ali i plesači folklora i dvorskih plesova te pjevači školskog zbora.

Related Posts

Tags

Share This