Dodjela priznanja darivateljima krvi

lis 29, 2021 by

Dodjela priznanja darivateljima krvi

U ponedjeljak je u Maloj dvorani Grada Klanjca održana svečanost dodjele priznanja darivateljima krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Klanjec.

Prisutne je pozdravio predsjednik GDCK Klanjec Davor Žažar zahvalivši darivateljima na njihovoj humanosti pogotovo u ovo vrijeme pandemije kada je potreba za dozama krvi velika. Ravnatelj GDCK Klanjec Mario Harapin pročitao je pismo predsjednika HCK Josipa Jelića upućeno darivateljima te im također uputio zahvalu i u svoje osobno ime. Događanju su prisustvovali gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, načelnica Općina Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak i načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja koji su darivateljima čestitali te im poželjeli dobro zdravlje i još puno darivanja dragocjene tekućine koja spašava ljudske živote.

Zahvalnicu i odlikovanje za 100 puta darovanu krv primio je Željko Trajbar. 
Dragutin Bogović i Darko Smodila krv su darivali 75 puta, dok su Robert Poslek, Mladen Jakopčević i Darko Glogoški 50 puta darivali krv. Jubilarne Zahvalnice primili su Robert Petrović za 40, Toni Bogović, Danijel Slovenec i Ivica Broz za 30, Milivoj Ban i Katarina Špetić za 20 te Marko Horvat i Kristijan Hercigonja za 10 puta darovanu krv.
Darivatelji su naglasili kako i dalje namjeravaju darivati krv jer im je to postala navika i način života. Svečanost je završena neformalnim druženjem uz prigodni domjenak i ugodni razgovor.

Tekst i fotografije: Davor Žažar

Related Posts

Tags

Share This