Dodjela Pjesničke nagrade “Antun Mihanović”

lip 9, 2016 by

Dodjela Pjesničke nagrade “Antun Mihanović”

U utorak, 7. lipnja 2016. u Klanjcu je održana svečanost dodjele ovogodišnje Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” koju je po obljetnički, deseti put priredila klanječka Gradska knjižnica. Ove godine nagrada je dodijeljena i uz visoki jubilej kojim se u Klanjcu obilježava 220.  godišnjica rođenja autora stihova hrvatske himne.
Riječ je o pjesničkom natječaju za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, a na kojem je ove godine sudjelovalo 11 škola s više od šezdeset pjesničkih ostvarenja svojih učenika.
Svečanost je započela u Spomen parku gdje su zamjenica župana Jasna Petek i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, u pratnji v.d. ravnateljice Knjižnice Mirjane čelec i građana Klanjca položili cvijeće i zapalili svijeću na grobu Antuna Mihanovića.
Na svečanosti koja je nakon toga održana u Izložbenoj dvorani dvorani učenicima je na njihovim uspješnim literarnim radovima čestitala zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, istaknuvši da se domovinu može voljeti na različite načine, a da je pravi uspjeh tu ljubav i osjećaje pretočiti u stihove. Čestitkama su se pridružili i gradonačelnik Zlatko Brlek te v.d. ravnateljice Gradske knjižnice Antuna Mihanovića Mirjana Čelec zahvalivši posebno i mentorima koji potiču darovitost svojih učenika, između ostalog i sudjelovanjem na ovom ili pak sličnim natječajima.
U kategoriji osnovnih škola prvu je nagradu osvojila Ana Latin iz OŠ Ante Kovačića iz Zlatara za pjesmu Grunt. Dodijeljene su dvije druge nagrade i to Chiari Krtak iz OŠ Krapinske Toplice te Niki Bešenski iz OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko. Treću su nagradu podijelile Magdalena Blagec i OŠ Donja Stubica i Ella Išek iz OŠ Antuna Mihanovića Klanjec.
Stručno povjerenstvo u kojem su ove godine vrijedno radili Mirko Ivanjek, Božidar Brezinščak Bagola i Snježana Horvatin odlučilo je među srednjoškolcima najuspješnijim ostvarenjem proglasiti Mehku dušu horvatsku Valentina Žlabura iz Srednje škole Oroslavje.   Druga nagrada otišla je u ruke Katarine Pažur iz Gimnazije A. G. Matoša iz Zaboka, a treća je bila pjesma Marije Mirt iz SŠ Oroslavje.
Nagrade su u ime pokrovitelja uručili zamjenica župana i gradonačelnik Klanjca.
Vrlo lijep program za svoje male kolege – pjesnike priredili su članovi dramske družine klanječke osnovne škole s voditeljicom Barbarom Beronja  i to izvrsnom adaptacijom teksta  Sunčani grad Radovana Ivšića.
Iskrene čestitke ovogodišnjim dobitnicima Pjesničke nagrade “Antun Mihanović”!

Related Posts

Tags

Share This