Svečano dodijeljena pjesnička nagrada Antun Mihanović

lip 7, 2014 by

Svečano dodijeljena pjesnička nagrada Antun Mihanović

U okviru ovogodišnjih Dana Antuna Mihanovića u Klanjcu je dodijeljena još jedna, osma po redu, Pjesnička nagrada “Antun Mihanović” za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Pokrovitelj svečanosti i ove je godine bila Krapinsko-zagorska županija, a domaćini Grad Klanjec i Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec.
Male pjesnike, njihove, mentore, roditelje i okupljenu publiku pozdravili su zamjenica župana Jasna Petek, klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek i v.d. ravnateljice knjižnice Mirjana Čelec.

Stručno povjerenstvo ( Sekica Filko, Barbara Bogović, Snježana Ricijaš) imalo je težak posao između mnoštva prekrasnih pjesničkih ostvarenja odabrati najbolje.
U kategoriji osnovnih škola dodijeljene su tako dvije prve i dvije druge nagrade.

Laureati ovogodišnjeg natječaja “Antun Mihanović” su Darija Grofelnik iz osnovne škole Viktora Kovačića Hum na Sutli i Bruno Fink iz klanječke osnovne škole.
Drugo mjesto podijelili su Helena Dolovčak iz OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko i Hrvoje Babić iz Oroslavja, dok je treća nagrada otišla u ruke Jurice Vnučeca iz OŠ Vladimira Nazora Budinščina.

Posebno su još pohvaljene Lucija Škreblin iz kumrovečke osnovne škole te Lea Hlad iz Srednje škole Oroslavje.

Lijep prigodni program izveli su učenice klanječke osnovne škole. Pjevali su Ivan Gašpar uz Hrvoja Banaja, prof. njemačkog, ali i stalnog vanjskog soliste kazališta Komedija, te Ivan Horvatin i Nives Knezić uz pratnju Nikol Huzanić Strašek, prof. glazbe. Svirale su Hana Slovenec i Tara Kramar, a krasnim su se nastupom istaknuli i članovi Kajkavske grupe pod vodstvom Barbare Bogović.

I ove se godine potvrdilo da najuspješniji radovi naših najmlađih nastaju na kajkavskom jeziku te će ova nagrada upravo to i dalje poticati.

Related Posts

Tags

Share This