DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA U AKCIJI “CVIJEĆE U VRTU, CVIJET U PROZORU”

lip 18, 2009 by

U prepunoj klanječkoj kino dvorani održana je dodjela nagrada i priznanja u akciji Turističke zajednice grada Klanjca pod nazivom «Cvijeće u vrtu, cvijet u prozoru». Sve veće zanimanje i sve više sudionika pokazuje kako akcija u kojoj se ocjenjuju najuređenije klanječke okućnice, najljepši cvjetni prozori, balkoni i seoska dvorišta postaje dio dobre klanječke tradicije.

U isto vrijeme, bila je to prilika i za godišnji susret članova Društva za poljpšanje Klanjca, brojnih volontera koji uređuju javne površine i cvjetne otoke u gradu Klanjcu, koji je prošle godine osvojio Zeleni cvijet sa zlatnim znakom u Krapinsko-zagorskoj županiji.

 

U okviru akcije dodjeljene su novčane nagrade za prvo mjesto u četiri kategorije, dok su drugoplasirani i trećeplasirani nagrađeni lončanicom cvijeća i priznanjem.

Najljepši prozor prošle je godine imala obitelj Semenski-Bartolović iz Runjaninove ulice, drugi je prozor obitelji Poslek iz ulice Augusta Šenoe 16, a treći onaj obitelji Brlek iz Tuheljske ulice. Prvo mjesto u kategoriji najljepšeg balkona pripalo je obitelji Kantura-Raumberger iz Gredica, drugo mjesto osvojio je balkon Marije Glas iz ul. A. Mihanovića, a treće balkon obitelji Drčić iz Milčićeve 6.

Najljepša klanječka okućnica je ona obitelji Mlinarić iz Zagorske ulice, drugoplasirana je okućnica Štefice Zajec iz ul. Lijepe naše 63, a treće je mjesto za svoju okućnicu osvojila obitelj Fink iz Milčićeve.

U kategoriji dvorišta izvan urbanog gradskog područja ove je godine prvu nagradu osvojila obitelj Vahtarić iz Radničke ceste, drugo je dvorište Štefice i Ivančice Horvatin iz Novih Dvora, a treće obitelji Prtenjak iz ul. O. Ivekovića.

Posebna priznanja dodjeljena su obitelji Bat-Ulama i obitelji Šoštar iz Klanjca i to zbog najvećeg napretka u uređenju okućnica, obitelji Lukačević zbog pomoći u održavanju javnih gradskih površina i Osnovnoj školi Antuna Mihanovića za poseban doprinos u uređenju okoliša.

 U vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi kojoj su, kao i uvijek, puno doprinjeli tamburaši «Zelenjaka», nagrade i priznanja uručili su klanječki gradonačelnik Željko Kolar i predsjednik TZG Ivan Petrišić.

Turistička zajednica iskoristila je ovu priliku i da se zahvali svim sudionicima tradicionalnog sajma na «Zahvali jeseni 2008.» te novčano nagradila VIII. razred Osnovne škole Antuna Mihanovića, obitelj Posavec i Gajšak za najuređenije sajmene prodajno-izložbene prostore, dok su ostalim sudionicima uručene zahvalnice.

Mala je svečanost klanječke Turističke zajednice završila domjenkom i ugodnim druženjem uz tamburaše u Gradskoj knjižnici.

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply