Dodijeljeni ugovori za učeničke i studentske pomoći

pro 16, 2018 by

Dodijeljeni ugovori za učeničke i studentske pomoći

Gradonačelnik Zlatko Brlek u nedjelju 16. prosinca 2018. potpisao je ugovore s učenicima, studentima i njihovim roditeljima o dodjeli učeničkih i studentskih pomoći za ovu školsku, odnosno akademsku godinu.
Grad Klanjec iz proračunskih sredstava dodijelio je ove godine 12 financijskih pomoći za učenike srednjih škola u pojedinačnom iznosu od 250,00 Kn mjesečno. Svih dvanaest učenika pravo na pomoć ostvarilo je temeljem socijalnog statusa, a za kriterij po uspjehu u dosadašnjem školovanju ove godine nije bilo prijava.
Jedna studentica primat će pomoć u iznosu od 550,00 kn prema socijalnom kriteriju, a jedna temeljem dosadašnjeg uspjeha na studiju.
Pri potpisivanju ugovora gradonačelnik je istaknuo kako se nada da će ova financijska pomoć biti roditeljima dobrodošla kao barem mala pomoć u podmirenju troškova koji tijekom školovanja, kako srednjoškolskog, a osobitog studentskog, nisu mali. Naglasio je i kako će Grad i dalje sufinancirati prijevoz učenika. Učenicima je zaželio puno uspjeha u školovanju, a bila je to naravno i prigoda za božićno-novogodišnju čestitku koju su gradonačelnik, učenici, studenti i njihovi roditelji međusobno razmijenili u ovo nedjeljno jutro.

Related Posts

Tags

Share This