Dodijeljeni ugovori za učeničke i studentske pomoći

pro 28, 2021 by

Dodijeljeni ugovori za učeničke i studentske pomoći

Gradonačelnik Zlatko Brlek u ponedjeljak 27. prosinca 2021. potpisao je ugovore s učenicima, studentima i njihovim roditeljima o dodjeli učeničkih i studentskih pomoći za ovu školsku, odnosno akademsku godinu.
Grad Klanjec iz proračunskih sredstava dodijelio je ove godine 9 financijskih pomoći za učenike srednjih škola u pojedinačnom iznosu od 250,00 Kn mjesečno. Sedam učenika ostvarilo je pravo na pomoć prema socijalnom kriteriju, a srednjoškolke Tamara Harcet i Ivana Posavec tu su potporu dobile zahvaljujući dosadašnjem uspjehu u školovanju. Potpisani su ugovori i za 4 studentske pomoći u iznosu od 550,00 kn mjesečno. Dvije pomoći su dodijeljene prema socijalnom kriteriju, a Martini Ricijaš i Ivanu Gašparu na temelju dosadašnjeg uspjeha. 

Pri potpisivanju ugovora gradonačelnik je istaknuo kako vjeruje da će ova financijska potpora biti roditeljima dobrodošla s obzirom da troškovi srednjoškolskog, a osobitog studentskog školovanja, sigurno nisu mali. Naglasio je i kako će Grad u idućoj školskoj, odnosno akademskoj godini, gotovo sigurno povećati pojedinačne iznose kojima će se financijski podupirati učenike i studente, a nada se i većem broju prijava. Osim toga gradonačelnik je istaknuo kako Grad Klanjec i na druge načine podupire sustav obrazovanja pa tako već niz godina sufinancira učenički prijevoz koji je za sve učenike srednjih škola besplatan. Učenicima i studentima  zaželio je puno uspjeha u školovanju, a bila je to naravno i prigoda za božićno-novogodišnju čestitku koju su gradonačelnik, učenici, studenti i njihovi roditelji međusobno razmijenili u ovo blagdansko vrijeme.

Related Posts

Tags

Share This