Dodijeljena priznanja Grada Klanjca

svi 6, 2022 by

Dodijeljena priznanja Grada Klanjca

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Klanjca uručena su gradska priznanja koja se dodjeljuju Odlukom Gradskoga vijeća i gradonačelnika Grada Klanjca.

Ovogodišnji su dobitnici: 

HRVATSKOZAGORSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO

Odlukom gradonačelnika Grada Klanjca Zahvalnica Grada Klanjca dodijeljena je Hrvatskozagorskom književnom društvu uz dvadesetu godišnjicu rada, za organizaciju brojnih književnih događanja u našem gradu i objavljivanje više od pedeset književnih naslova na čijoj naslovnici ponosno stoji ime Klanjca.

VLASTA HUBICKI

Zahvalnica Grada Klanjca dodijeljena je Vlasti Hubicki za dugogodišnju uspješnu suradnju, promociju klanječkih prirodnih ljepota, kulturnih vrednota, turističkih sadržaja  i prije svega za čuvanje sjećanja na neke drage i važne ljude koji su ovaj grad učinili posebnim.

ŽELJKO ILIĆ

Zahvalnica je ove godine otišla i u ruke Željka Ilića, uspješnog direktora Zelenjaka-plina, koji uz sve svoje poslovne obveze, uvijek nađe vremena za brojne društvene aktivnosti u gradu, a svojom umjetničkom kreativnošću u tehnici izrade drvenih skulptura motornom pilom promovira naš grad širom Hrvatske.

TIHOMIR KUŠANIĆ

Zahvalnica grada Klanjca za doprinos razvoju društvenog života dodijeljena je Tihomiru Kušaniću za volontersku potporu u organizaciji klanječkih kulturnih i turističkih manifestacija. Svojim osobnim primjerom godinama pokazuje kako je doprinos pojedinca nemjerljivo bogatstvo za svaku sredinu.

MASS SHOES D.O.O

Zahvalnica za gospodarski razvoj Grada Klanjca dodijeljena je uspješnom trgovačkom društvu Mass shoes d.o.o. čije je sjedište u Klanjcu, a koje je od 2007. godine izraslo u društvo s više od 400 zaposlenih u Hrvatskoj i Sloveniji te s 28 trgovina u 15  gradova širom Hrvatske.

JOSIP PLEŠKO

Dobitnik zahvalnice Grada Klanjca je Josip Pleško i to za punih 40 godina neprekidnog i aktivnog djelovanja u kulturno-umjetničkom amaterizmu našega grada, tijekom kojih je postao zaštitni znak KUD-a „Antun Mihanović“ i Likovne udruge „Oton Iveković“  te svoju ljubav prema pjesmi i plesu prenio na sve članove svoje obitelji i brojne mlade sugrađane.

DANE CINDRIĆ

Odlukom Gradskog vijeća Grada Klanjca dobitnik Povelje Grada Klanjca je Dane Cindrić, vlasnik tesarsko-krovopokrivačkog obrta još od 1986. godine. Njegovo veliko obrtničko umijeće potvrđuje i plaketa za osvojeno 2. mjesto na međunarodnom natjecanju krovopokrivača u Grazu. Jedan je od najaktivnijih članova Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec. Neupitan je njegov doprinos razvoju obrtništva u našem kraju, ali jednako tako i društvenog života u gradu.

DVD LUČELNICA

Uz ovogodišnji Dan grada i blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, plaketa Grada Klanjca dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lučelnica povodom njegove 90. obljetnice za uporan i dugotrajan rad u jednoj od najplemenitijih ljudskih djelatnosti, za svako sudjelovanje u vatrogasnoj intervenciji, spašavanju ljudi i njihove imovine, ali i za rad na opremanju društva, izgradnji vatrogasnoga doma i organizaciji niza društvenih  i humanitarnih aktivnosti u Lučelnici i okolnim naseljima.

JADRANKA HUSNJAK

U gradu povijesti i kulture, dobitnica Plakete Grada Klanjca je naša profesorica povijesti koja je prenosila svoje veliko znanje, ali i ljubav prema bogatstvu klanječke prošlosti, generacijama klanječkih učenika. Valja istaknuti njezin istraživački rad, projektnu nastavu s učenicima, zapažene rezultate u području građanskog odgoja, ali i koautorstvo školske monografije te drugih publikacija o povijesti našeg kraja. Svojim odnosom prema obrazovanju, suradnicima, cjeloživotnim usavršavanjem, ali i volontiranjem u klanječkim udrugama, pravi je primjer kako se voli i poštuje svoj grad.

 

 

Related Posts

Tags

Share This