Dodijeljena godišnja javna priznanja Grada Klanjca

svi 4, 2024 by

Dodijeljena godišnja javna priznanja Grada Klanjca

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Klanjca 2023. uručena su gradska priznanja koja se dodjeljuju Odlukom Gradskoga vijeća i gradonačelnika Grada Klanjca.

Ovogodišnji su dobitnici Zahvalnica Grada Klanjca: 

IRENA BOROŠAK, odlučna i uvijek puna pozitivne energije potpredsjednica Udruge umirovljenika grada Klanjca.
Bez njezine zarazne spremnosti za akciju danas je nezamisliva organizacija brojnih izleta, druženja i drugih vrijednih aktivnosti za članove najmnogobrojnije klanječke udruge, što često nije ni lako ni jednostavno. Ali ona uvijek s osmijehom nađe najbolje rješenje. Jednako se rado uključuje i u projektne aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa namijenjene osobama treće dobi, ali i u programe ostalih naših udruga, a gotovo da nema kulturnog i društvenog događaja u našem gradu na kojem nećete prepoznati njezino zainteresirano i nasmiješeno lice.  

JASNA GMAJNIČKI, naša doktorica je gotovo da nema Klanjčanke ili Klanjčana koji nisu barem jednom nazvali njezin broj, zatražili pomoć ili savjet. Bila ona njihova izabrana obiteljska liječnica ili ne, uvijek je tu kad zatreba jer joj je briga za sugrađane prva i najvažnija. Inicijatorica, osnivačica i dugogodišnja predsjednica vrlo aktivne udruge „Korak po korak do zdravlja“ koja nas različitim aktivnostima i vlastitim primjerom potiče na promjene životnih navika i preventivnu brigu za zdravlje. Ova velika ljubiteljica prirode, dugogodišnja planinarka, kudovka, članica Ogranka Matice hrvatske, zasigurno je već cijeli niz godina jedna od najaktivnijih sugrađanki u društvenom životu našeg grada.

STJEPAN HORVAT, donedavni predsjednik Lovačkog društva „Kuna“ Klanjec . U svojem je mandatu organizaciju rada naše lovačke udruge podigao na višu razinu, uloživši u brigu za lovište, lovački dom, organizaciju lovačkih susreta puno energije, truda i slobodnog vremena. Zahvaljujući njegovim organizacijskim sposobnostima, ali i  želji da se njegova udruga aktivno uključuje u sve društvene aktivnosti naše lokalne zajednice, Lovačko društvo „Kuna“ prepoznato je kao pouzdani partner Gradu Klanjcu u organizaciji Zahvale jeseni, Dana grada i svih drugih manifestacija i događanja u Klanjcu.

IVICA HRASTOVIĆ, umirovljeni doktor znanosti predsjednik je Šahovskog kluba „Zelenjak“ i to neprekidno još od 1987. godine te je zasigurno najdugovječniji čelnik neke od klanječkih udruga, a čak nije ni Klanjčan. Iza njega je u ovih 37 godina organizacija na desetke međunarodnih šahovskih turnira povodom Dana grada Klanjca, Oluje, prigodnih brzopoteznih turnira na kojima su često sudjelovala i  najreprezentativnija imena hrvatskoga šaha. Desetljećima predano radi na promociji i popularizaciji igre za koju kažu da je najbolja teretana za naš mozak.

SANJA SMOLČIĆ, predsjednica Hrvatskog planinarskog društva „Cesargrad“ i idejna začetnica, od naših sugrađana, ali i brojnih planinara i posjetitelja, izvrsno prihvaćenog Noćnog planinarskog pohoda na Cesargrad, kojeg je sa svojim suradnicima na najbolji način organizirala uz obilježavanje početka slavne Seljačke bune. Uz njezinu inicijativu, ali i sveprisutni osobni angažman planinarska kuća na Cesargradu i sve planinarske staze postale su prekrasno mjesto uživanja za sve planinare i ljubitelje prirode, a svojim odnosom prema volontiranju u zajednici i ljubavi prema rodnom gradu najbolji je primjer za svakog našeg sugrađanina.

UDRUGA KUĆNI KOLEKTIV – u kratko vrijeme svog stalnog boravka u našem gradu osnivači Kućnog kolektiva i vlasnici Kuće Klajn, Dunja Bovan i Jerko Marčić, postali su u pravom i najboljem smislu – Klanjčani. Svojim zanimljivim filmskim i glumačkim radionicama, plesnim i scenskim izvedbama, gostovanjima domaćih i inozemnih umjetnika otvorili su nam nove vidike u kulturi i suvremenoj umjetnosti, a otvaranjem kina, kojem su sasvim svjesno i nimalo slučajno dali ime Martin, vratili su nas s puno emocija u vrijeme kada je dvorana starog Bertekovog hotela bila mjesto svih najznačajnijih kulturnih i društvenih trenutaka u našem gradu.

Povelja Grada Klanjca za veliko zalaganje u radu i ostvarene rezultate u podizanju ugleda i razvitka Grada Klanjca dodijeljena je doktoru medicine VINKU ĐANIĆU. 

Kao liječnik obiteljske medicine u klanječkom Domu zdravlja zaposlio se u proljeće 1993. godine. Tijekom više od trideset godina rada u ordinaciji obiteljske medicine u Klanjcu njegovi su pacijenti uglavnom bila djeca i to od novorođenčadi pa sve do srednjoškolaca i studenata. U više od tri desetljeća veliki broj naših sugrađana kojima je kao djeci prvi susret s liječnikom bio upravo u njegovoj ordinaciji, pamtit će ga i kao liječnika kojem su se kasnije obraćali za pomoć kao roditelji sa svojom djecom. Uz stručnost, etičnost, empatičnost i razumijevanje prema malim pacijentima i njihovim roditeljima, pamtit ćemo ga i kao sugrađanina s klanječkom adresom, člana Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu i zainteresiranog sudionika mnogobrojnih klanječkih kulturnih i umjetničkih događanja.

Gradsko vijeća Grada Klanjca za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju i ugledu Grada Klanjca dodijelilo je uz ovogodišnji Dan grada Plaketu grada Klanjca BRANIMIRU RICIJAŠU. Naslijedivši  2014. godine dobro uhodan i renomirani autolimarski i autolakirerski obiteljski obrt. Na zadovoljstvo i ponos svog oca, nastavio je svoj rad s jednakom predanošću, profesionalnošću i kvalitetom te sasvim zasluženo 2021. godine primio i Priznanje Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec za 40 godina neprekidnog rada obrta u obitelji, a prošle je godine bio dobitnik Brončane plakete Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Zapošljavanjem djelatnika, ali i mentorskim radom s učenicima strukovne škole na najbolji način promiče vrijednosti obrtničkih zanimanja, ali znamo ga i kao aktivnog člana Udruženja obrtnika, donatora i sponzora naših udruga te omiljene osobe zadužene za dobru atmosferu, smijeh i zabavu na svakom klanječkom druženju.

Zahvalnice Grada Klanjca dodijeljene su i gradonačelniku poljskog grada Wilamowice Marianu Treli i zamjeniku gradonačelnika Stanislawu Gawliku. 

Čestitke dobitnicima!

 

 

Related Posts

Tags

Share This