Dodatne upute Stožera CZ RH o e-Propusnicama

tra 6, 2020 by

Dodatne upute Stožera CZ RH o e-Propusnicama

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske izdao je 5. travnja 2020. nekoliko novih uputa vezanih uz kontrolu e-Propusnica. Još danas do ponoći vrijedit će, za one građane koje nisu uspjeli ishoditi e-Propusnicu, pisane propusnice koje su dobili ranije. 

Točkom III. Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj ( Narodne novine br. 39/20 ) propisano je da će napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka od 06. travnja 2020. godine biti moguće samo s e-Propusnicama.

S postupanjem sukladno navedenoj odredbi potrebno je započeti 06. travnja 2020. godine, s time da razdoblje tolerancije za građane koji nisu uspjeli ishoditi e-Propusnice, a izdane su im propusnice temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Narodne novine br. 35/2020) bude do 24,00 sata istog dana.

Obavještavamo vas da se za kretanje nužnog medicinskog osoblja koje sudjeluje u sprječavanju širenja bolesti COVID-19, bez izdavanja  e-Propusnice, priznaju i članske iskaznice koje su svojim članicama i članovima izdale Hrvatska komora medicinskih biokemičara, Hrvatska komora primalja i Hrvatska komora fizioterapeuta.

e-Propusnice nisu potrebne ni pripadnicima žurnih službi (vatrogasci, pripadnici Crvenog križa, pripadnici HGSS-a) koji sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19, kad su na dužnosti i u službenim odorama.

S obzirom na upite poslodavaca i građana prema Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstvu uprave, sukladno obavijesti Ministarstva uprave daje se sljedeća uputa:

  • Za radnike temeljem ugovora o djelu čiji rad je neophodan za određene gospodarske subjekte, a sustav e-Propusnice ne daje poslodavcima mogućnost izdavanja e-Propusnica, e-Propusnice će izdavati stožeri civilne zaštite. E-Propusnice se neće izdavati temeljem pojedinačnih zahtjeva radnika, već je svaki poslodavac dužan podnijeti zahtjev sa svim potrebnim podacima za sve radnike koji rade na ugovor o djelu, a neophodni su mu za rad.
  • Na isti način izdavanje e-Propusnice od stožera civilne zaštite mogu zatražiti i poslodavci koji imaju potrebu za radom studenata koji rade preko Student servisa.

Napominje se da je izdavanje e-Propusnica radnicima koji rade temeljem ugovora o djelu i studentima koji rade preko Student servisa iznimka te da se zahtjev može podnijeti samo za one  radnike i studente  koji su zaista nužni i neophodni za rad određenog poslodavca.

Također, prema obavijesti Ministarstva uprave, radnicima koji rade u inozemstvu e-Propusnice izdaju stožeri civilne zaštite.

Uputa-za kontrolu e-Propusnica

Dopuna Upute Ravnateljstvu policije – kretanje MED. I DRUGO OSOBLJE – II.

Uputa – radnici na ugovor o djelu

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This