DOČEK NOVE GODINE NA TRGU

sij 5, 2010 by

DOČEK NOVE GODINE NA TRGU

Kad je na Staru godinu ujutro nebo iznad Klanjca osvanulo plavo i vedro, razvedrila su se s njim i lica organizatora dočeka Nove godine na starom klanječkom trgu. Ipak, nakon kraćeg razmišljanja, postavljena su dva šatora, nekoliko velikih suncobrana, pa čak i dvije grijalice. Za svaki slučaj. A slučaj je htio da su baš negdje pred ponoć i zatrebali. Unatoč kiši i magli koja se u novogodišnjoj noći spustila nad Klanjec, na dočeku se okupio lijepi broj Klanjčana i njihovih susjeda. Atmosfera je bila vesela pa se plesalo i pjevalo i to uz iznimno dobro raspložen Grafiti band. Neki su utočište za zabavu uspjeli pronaći pod šatorom, neki pod suncobranima, a nekima je bio dovoljan tek kišobran.
Nekoliko minuta nakon ponoći, nakon prvih novogodišnjih poljubaca i zajedničkog ispraćaja 2009.  svima znanom pjesmom Za dobra, stara vremena, čestitku građanima uputio je i klanječki gradonačelnik. Nasmijan i dobro raspoložen po

put svojih sugrađana zaželio je svima dobro zdravlje jer je to prvi preduvjet sretnog života, a gradsko će se vodstvo svakako truditi učiniti 2010. boljom nego što nam je predviđaju.
Nakon nekoliko godina stanke u organizaciji dočeka na glavnom gradskom trgu, vidjelo se da su građani dobro prihvatili obnovljenu inicijativu Grada i Turističke zajednice, a posebno je bilo lijepo među građanima na trgu vidjeti i gradonačelnika, njegovog zamjenika i predsjednika Gradskog vijeća sa suprugama.
Kuhano vino pilo se ove godine možda malo manje no inače,  a razlog treba potražiti i u najtoplijem dočeku na otvorenom. Neki su tako svakako svojim fotografskim aparatima željeli zabilježiti i one koji su slavili u kratkim rukavima jer pravo je pitanja kad će tako nešto ponovno vidjeti. Ono pak što bismo svakako voljeli vidjeti i dogodine su brojni mali vatromati koji su kao nikad dosad obasjali nebo iznad Klanjca u najveselijoj noći.

zp8497586rq

Related Posts

Share This