Dobrodošlica za naše školarce!

ruj 4, 2017 by

Dobrodošlica za naše školarce!

Prvi je dan nove školske godine pa je tako i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek svoj radni tjedan započeo u klanječkoj školi. Razlog je najbolji mogući – dočekati i ohrabriti svoje male sugrađane koji su danas krenuli u prvi razred u Klanjcu i Lučelnici. Kao dobrodošlicu učenicima prvih razreda, Grad Klanjec pripremio je i mali poklon, vrećicu sa školskim priborom, ali i jabukom za promociju zdravih obroka u školi koja ih je dočekala na klupama u njihovim razredima. Učenicima, ali i učiteljima zaželio je još jednu uspješnu školsku godinu, a prvašićima i njihovim roditeljima da sa što manje treme i zabrinutosti prevladaju prve dane.
Svoje je učenike prvog dana pozdravila i ravnateljica Melita Ulama pozvavši ih na ozbiljan rad i učenje, ali i radost druženja s prijateljima koje samo škola može pružiti. Krasnom i ohrabrujućom pričom o školi kao mjestu učenja, ali i igre i zabave ravnateljica je dočekala svoje najmlađe učenike i njihove roditelje. 
Mali školski zbor i recitatori izveli su kratki program kojim su na najljepši način dočekali one koji su krenuli u prvi razred pa je prvi njihov sat u školi prošao uz pjesmu i osmjehe na licima. Sigurni smo da će tako biti i dalje tijekom njihovog školovanja u klanječkoj osnovnoj školi i to zahvaljujući učiteljicama i učiteljima te ostalim zaposlenicima škole. U prvi razred s učiteljicom Kristinom Merkaš krenulo je  u Klanjcu 20 učenika.
Jednako srdačno i toplo dočekani su i polaznici prvog razreda u PŠ Lučelnica. Zajedno sa svojim roditeljima jutros je u školu stiglo osam polaznika prvog razreda za koje su krasnu, raspjevanu priredbicu pripremili njihove starije kolege, a sve kako bi ih ohrabrili i uljepšali im njihov prvi školski dan. Sigurni smo da će i oni koji su jutros stigli u svoj prvi razred s velikim očima, zahvaljujući svojoj učiteljici Petri Broz već za koji dan biti nasmijani, bučni i veseli.
I mi im želimo uspješnu, ali i lijepu i zabavnu školsku godinu. Školarce su danas ispred škole dočekali i policajci iz PP Klanjec kako bi svojim prisustvom posebno dali do znanja vozačima da ovih dana, ali i tijekom cijele godine, budu posebno oprezni u blizini naših škola, ali i na drugim prometnicima, vodeći posebno računa o tome da neka djeca sada po prvi put sama pješače od kuće do škole. 

Related Posts

Tags

Share This