“Dobro je, klanječko je 2018.”

svi 7, 2018 by

“Dobro je, klanječko je 2018.”

U mnoštvu zbivanja povodom Dana grada Klanjca u subotu, 5. svibnja 2018. godine održana je manifestacija “Dobro je, klanječko je” na kojoj su se i to već šestu godinu za redom okupile klanječke udruge kako bi se zabavili, našalili, nasmijali njihovi članovi, ali i sve generacije Klanjčana i njihovih gostiju. Na Trgu Antuna Mihanovića okupili su se tako i posjetitelji koji su tijekom toplog svibanjskog popodneva mogli uživati u aktivnostima koje su priredili organizatori manifestacije, Grad Klanjec i Kulturni centar Klanjec. 

U spravljanju vinskog gulaša okušalo se 13 natjecateljskih ekipa koju su, kao i ranijih godina, činili šef kuhinje, dvoje pomoćnika i navijačka ekipa oko kotlića.
Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovali su: Lovačko društvo “Kuna” – šef Vjekoslav Vukina, KUD “Antun Mihanović” –  šefica Vesna Siročić, HPD “Cesargrad” –  šef Stjepan Vrabec,  DVD Klanjec – šefica Laura Šoban, Sportsko društvo Letovčan – šef Stjepan Vurić, Udruga vinara “Trsek” –  šefica Mira Poslek, Društvo “Naša djeca” – šefica Jelena Bašić, DVD Rakovec – šef Damir Kovačićek, Društvo vinara „Antun Miihanović“ – šef Damir Pogačić, NK Klanjec – šef Josip Cingulin, ŠRD “Sutla” –  šef Gordan Milčić, Likovna udruga “Oton Iveković” – šef Stjepan Babić i Ogranak Matice hrvatske – šefica Jasminka Kajba.

Nakon ugodnih 2 sata kuhanja, u kojima su neki bili malo brži i bolje organizirani, a neki možda malo i previše vremena potrošili na druženje, stručni žiri u kojem su bili promotor Podravkine kuhinje Dražen Đurišević, Božidar Đurinčić, i gradonačelnik Zlatko Brlek ocijenili su da je najukusniji vinski gulaš pripremila ekipa KUD-a “Antun Mihanović” (kuhale su Vesna Siročić, Sanja Zebolc i Ančica Somek), drugo mjesto pripalo je Udruzi vinara klanječkog kraja “Trsek”, (kuhala je Mira Poslek uz pomoć svoje muške ekipe), dok je treće najbolje ocijenjeni gulaš bio DND-a Klanjec, (kuhala je Jelena Bašić s Anitom Preglej i Sandrom Duraković). Pri proglašenju pobjednika bilo je sasvim jasno da su članice klanječkih udruga i ove godine do nogu potukle svoje muške kolege, a čast im je spasila muška ekipa Društva vinara “Antun Mihanović” na čelu s Damirom Pogačićem koji su ponijeli laskavu titulu najljepšeg štanda i najboljeg društva oko njega i to odlukom suradnica s Radija “Kaj”, Snježana Leljak i 

Svim sudionicima natjecanja čestitao je klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek koji je pobjedničkoj ekipi uručio i prijelazni pehar koji od ove godine postaje tradicija ovog lijepog druženja klanječkih udruga, a među okupljenim mještanima i gostima bio je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar koji je iskoristio subotnje poslijepodne za druženje sa svojim sumještanima.
Na Trgu su tijekom poslijepodneva nastupili mališani Dječjeg vrtića “Kesten” s dvije atraktivne plesne plesne točke, a roditelji su pobrinuli i za fine domaće kolače. Likovna udruga “Oton Iveković”  sa slikaricama Majom Vukina Bogović i Matejom Babić cijelo je poslijepodne s najmlađima izrađivala šarene zastavice kojim su ukrasili trg.
Klanječki ribiči pripremali su šarane na rašljama koji su već sastavni dio ove manifestacije, a posjetitelji se slažu da su bili: nikad bolji! Druženje je nakon kuharskog natjecanja nastavljeno uz Tamburaški sastav Hohštapleri.
U svakom slučaju, lijepo poslijepodne na klanječkom trgu, puno smijeha, zabave, sve pripremljeno u 13 kotlića brzo se pojelo, a kakva je bila atmosfera najbolje će vam pokazati galerija fotografija snimljenih u subotu na trgu.

 

 

Related Posts

Tags

Share This