DOBITNICI PRIZNANJA GRADA KLANJCA

svi 4, 2020 by

DOBITNICI PRIZNANJA GRADA KLANJCA

Odlukom Gradskog vijeća Grada Klanjca od 12. ožujka 2020. dobitnici ovogodišnjih priznanja Grada Klanjca su Nikola Benković, dr.med. i Igor Jambrešić.

PLAKETA GRADA KLANJCA dodjeljuje se Nikoli Benkoviću, dr. med. za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju i ugledu Grada Klanjca.

Nikola Benković nakon završenog studija medicine dolazi 1979. godine u kumrovečku ambulantu i iduća četiri desetljeća bit će liječnik u našem Domu zdravlja. Jedno vrijeme, uz posao obiteljskog liječnika, obavlja i dužnost ravnatelja Doma zdravlja Klanjec. Nakon specijalizacije iz ORL medicine, u suradnji s Institutom za tumore Zagreb, voditelj je Inhalatorija Tuheljske Toplice. U svojoj ordinaciji obiteljske medicine u Klanjcu radi sve do prošlogodišnjeg odlaska u mirovinu i jedini je liječnik koji se u našem gradu zadržao cijeli svoj radni vijek. Omiljen među svojim pacijentima, ali i ostalim stanovnicima i to ne samo Klanjca, već i čitavog kraja. Razlog je njegova stručnost, ali i ljudskost. Empatija prema svakome, želja da se pomogne, strpljivost i razumijevanje, pristupačnost i komunikativnost krasila ga je sve ove godine i kao liječnika i kao čovjeka. Kao veliki erudit uvijek je pokazivao izniman interes za klanječku povijest i kulturu te je od 2016. godine predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu. Na taj je način i nakon odlaska u mirovinu ostao prisutan u brojnim kulturnim projektima grada u koje je proveo svoj liječnički radni vijek, ali i uz kojeg su ga uvijek vezale posebne emocije.

POVELJA GRADA KLANJCA dodjeljuje se Igoru Jambrešiću za veliko zalaganje u radu i ostvarene rezultate u podizanju ugleda i razvitku Grada Klanjca. 

Uz poticajno obiteljsko poduzetničko okružje, Igor Jambrešić vrlo je brzo izrastao u jednog od vodećih poduzetnika u gradu Klanjcu. Njegov obrt IDA NOVA i OPG Jambrešić, prateći nove enološke standarde u proizvodnji voćnih vina te certificiranom ekološkom proizvodnjom, postao je vlasnikom danas široko prepoznatljivog brenda KUPILEK. Ambiciozan, marljiv, inovativan, uvijek spreman ulagati u nova znanja i edukaciju, svoje proizvode od kupina vrlo uspješno nudi na domaćem, ali i inozemnim tržištima. Uz obiteljsku podršku, četiri stalno zaposlena djelatnika, desetak studenata i jednako toliko sezonaca, pravi je primjer uspješnog mladog poduzetnika.  
Uz zahtjevan posao, Igor Jambrešić je i vrlo aktivan član naše lokalne zajednice. Kao član Hrvatske demokratske zajednice u više je mandata gradski vijećnik i potpredsjednik Gradskoga vijeća. Predsjednik je Društva vinara, vinogradara i prijatelja dobrog vina “Antun Mihanović”, ali i član drugih udruga, veliki podupiratelj sporta i drugih društvenih aktivnosti u našem gradu. Osoba kojoj je Klanjec uvijek na srcu.

Pravo je umijeće u životu znati na pravi način podijeliti svoje znanje, životno iskustvo, plemenitost, duhovnu snagu, požrtvovnost s ljudima oko sebe, svojim susjedima i prijateljima, sugrađanima i svojim gradom, a dobitnici ovogodišnjih priznanja pravi su primjer za to. Upućujemo im iskrene čestitke s velikom vjerom da ćemo uskoro biti u prilici upriličiti i svečanost javne dodjele kakvu zaslužuju.

 

Related Posts

Tags

Share This