Božićni sajam uz Djeda Mraza i svjetleće lampione

pro 19, 2016 by

Božićni sajam uz Djeda Mraza i svjetleće lampione

U sklopu tradicionalne prosinačke manifestacije «BLAGDANU U KLANJCU», održan je u subotu, 17. prosinca u večernjim satima na Trgu Antuna Mihanovića još jedan tradicionalni klanječki Božićni sajam.
Ovogodišnji organizatori sajma, Grad Klanjec, Kulturni centar ,Gradska knjižnica i  Društvo “naša djeca” Klanjec zahvaljuju izlagačima, malim sudionicima u dječjem glazbeno-plesnom programu i posjetiteljima što su bili dio ovog predblagdanskog događanja u našem gradu unatoč maglovitom i vrlo hladnom vremenu.
Mali sajam adventskih i prigodnih blagdanskih proizvoda ponudio je Klanjčanima i posjetiteljima izbor božićnih dekoracija i ukrasa, raznih sitnih poklona, nakita, meda i proizvoda od meda i domaćih božićnih kolača. U sajamskoj ponudi naglasak je i ove godine stavljen na tradicijske ukrase i rukotvorine
Prigodnim programom posjetitelje su, a osobito brojne roditelje, razveselili svojim nastupom najmlađi iz Dječjeg vrtića “Kesten”, mlađa plesna skupina i mažoretkinje Glazbeno-plesnog studija “Ritam”, recitatori iz OŠ Antuna Mihanovića te uvijek u našem gradu rado viđene Mažoretkinje Dubrovčan koje su ove godine nastupile s kadetskom skupinom koju vodi Valentina Kušanić.
Najveće zanimanje i veselje najmlađih sigurno ove je godine izazvao dolazak Djeda Mraza. Zahvaljujući Društvi “Naša djeca” svi su mališani s klanječkog Božićnog sajam otišli s paketićem slatkiša koji su dobili od najdražeg djedice, a velika je gužva vladala i za fotografiranje. Inače, Djed Mraz stigao je nam je na trg u lijepo ukrašenom kočijom koju su vukla dva pekrasna konja to zahvaljujući susretljivosti vlasnika Petra Jadeka iz Zaboka. Grla spadaju u red najljepših u Krapinsko-zagorskoj županiji. Nakon podjele poklona opet je “stanica” za ukrcaj i vožnju s Djedom Mrazom bila puna i to bez obzira na hladnoću. 
Posebnost ovogodišnjeg sajma bilo je puštanje u zrak svjetlećih lampiona. Na sreću, oko 18 sati magla se nad klanječkim trgom razišla pa je stotinjak lampiona s dobrim željama uspješno odletjelo u nebo iznad Klanjca uz veliko oduševljenje djece, ali i jednako tako i naših odraslih sugrađana. Iskustvo koje svakako treba ponoviti nekom drugom prilikom! 

Posebno veliki “promet” zabilježila je i božićna kuhinja u kojoj su se odlično snašli Igor Malus, Tihomir Kušanić i Jelena Prekratić. Organizatori zahvaljuju i Ervinu Šobanu koji je odradio velik dio posla na ovogodišnjem sajmu (ali ne smijemo napisati kojeg to točno!) i Ivici Mlinariću koji nam je osposobio smrznuti razglas i puštao glazbu.

 

Related Posts

Tags

Share This