Djeca s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji u fokusu ovogodišnjih aktivnosti Udruge Korak po korak do zdravlja

pro 20, 2022 by

Djeca s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji u fokusu ovogodišnjih aktivnosti Udruge Korak po korak do zdravlja

Udruga “Korak po korak do zdravlja” Klanjec organizirala je u srijedu 14. prosinca u multimedijalnoj dvorani Studija Galerije Antuna Augustinčića još jedno predavanje i savjetovanje za roditelje i druge zainteresirane u okviru svog projekta ” Ukorak s vama – podrška roditeljima i djeci s poremećajima iz spektra autizma”.

Tema je bila kako prepoznati odstupanja u razvoju djeteta i pravovremeno se uključiti u ranu intervenciju, a gošće ovog zanimljivog i višestruko korisnog interaktivnog predavanja bile su magistre edukacijske rehabilitacije i certificirane praktičarke Zvjezdana Novina Repovečki i Martina Fučkar. Bila je to prilika da predavačice, između ostalog, predstave rad kabineta rane intervencije Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice  u koji se roditelji mogu javiti radi procjene razvojnog statusa djeteta, nakon čega će se, ukoliko se pokaže potrebnim, dijete s razvojnim teškoćama uključiti u program rane intervencije. Stručnjakinje iz Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice posebno su istaknule važnost uočavanja problema i prihvaćanja od strane roditelja i članova obitelji da je dijetu potrebna pomoć jer je upravo rana intervencija i uključivanje u njezine programe od izuzetne važnosti za uspješno prevladavanje razvojnih poteškoća. 

Projekt “Ukorak s vama – podrška roditeljima i djeci s poremećajima iz spektra autizma”  koji se provodi uz moto tamo gdje mnogi vide teškoće, mi vidimo mogućnosti i koji financijski podupiru KZŽ, HEP i Grad Klanjec, nastavit će se, prema riječima predsjednice Udruge “Korak po korak do zdravlja” dr. Jasne Gmajnički, i u idućoj godini jer su njegove aktivnosti bile izvrsno prihvaćene i izazvale interes roditelja, odgojitelja, prosvjetnih djelatnika i šire javnosti.

 

Related Posts

Tags

Share This