Djeca branitelja iz ljetnog kampa u posjeti Klanjcu

srp 15, 2015 by

Djeca branitelja iz ljetnog kampa u posjeti Klanjcu

Jučer su Klanjec posjetili sudionici prve grupe ljetnog kampa kojeg za djecu hrvatskih branitelja organizira Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata “Baruni”.
39-ero djece iz četiri hrvatske županije obišli su Spomen park Antuna Mihanovića gdje ih je dočekao, pozdravio ih i kratko upoznao s Klanjcem gradonačelnik Zlatko Brlek.
Nakon toga posjetili su i Franjevački samostan s kriptom obitelji Erdödy te Galeriju Antuna Augustinčića.

Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” ovaj projekt, koji se ove godine održava od 13. do 25. srpnja, provodi u partnerstvu s još tri udruge: UVSPDR “ALFA” Zagreb, UVSPDR “DELTA” Županja i UVSPDR “AJKULA” Rijeka. Projekt se provodi treću godinu za redom, na način da je svake godine domaćin druga udruga. Tako je 2013. godine ljetni kamp bio održan u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a lani na području Primorsko-goranske županije. U Kampu borave djeca hrvatskih branitelja – ratnih pripadnika specijalnih jedinica policije, a prednost boravka u Kampu imaju djeca iz obitelji slabijeg imovnog stanja i djeca s poremećajima u ponašanju.
Za sudionike je pripremljen niz edukativnih i sportskih aktivnosti te radionica.
Nakon Klanjca, kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku, gdje su sudionici položili vijence u počast domovini, dobrodošlicu u Zagorje poželjeli su im župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.
Djeca su istog dana u Velikom Trgovišću posjetila rodnu kuću prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana i Spomen školu Franjo Tuđman.

Related Posts

Tags

Share This