Deset godina programa Europa za građane u Hrvatskoj

lis 6, 2017 by

Deset godina programa Europa za građane u Hrvatskoj

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek sudjelovao je na konferenciji “Europa za budućnost” Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske kojom je obilježena 10. obljetnica provedbe programa Europa za građane u Hrvatskoj.

Svečana konferencija održala se u Hotelu Academia u Zagrebu, a u programu su sudjelovali predstavnici Vlade Republike Hrvatske, predstavnici Europske komisije, članovi Predstavništva Europske komisije u RH, članovi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, predstavnici tijela državne i javne uprave, delegacije Kontakt točaka Programa iz drugih država, brojni hrvatski korisnici programa Europa za građane, među kojima je i Grad Klanjec, predstavnici organizacija civilnog društva i akademske zajednice. Svečana konferencija bila je prigoda za osvrt na postignuća Programa u proteklih deset godina, ali ujedno i za raspravu o budućem razvoju Programa i ključnim izazovima za razvoj Europske unije i europskog građanstva.

U pozdravnom govoru, prisutnima su se obratili Vesna Lendić Kasalo, ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge Vlade RH, Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u RH te potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, mr. sc. Marija Pejčinović Burić koja je ispred Vlade dala podršku daljem razvoju programa Europa za građane te istaknula njegovu važnost u izgradnji i jačanju europskog društva.

Sudionicima je prikazan kratki film „Naš doprinos boljoj Europi“, snimljen povodom 10. obljetnice Programa u Hrvatskoj, a u kojem su predstavljena i dosadašnja iskustva Grada Klanjca.

Film možete pogledati na:

https://www.youtube.com/watch?v=zfEJ_JExFhM&feature=youtu.be

Organizacije civilnog društva, općine, gradovi i jedna županija tijekom deset godina proveli su 101 projekt ukupne vrijednosti veće od 4,3 milijuna eura. Više od 560 organizacija iz Hrvatske sudjelovalo je u provedbi projekata drugih zemalja članica Programa. 
Kao što je poznato, Grad Klanjec je proveo tri projekta (2014., 2016., 2017.) te sudjelovao u tri projekta drugih zemalja članica.

Izvor: https://udruge.gov.hr

Related Posts

Tags

Share This