Delegacija Klanjca posjetila Wilamowice

lip 6, 2018 by

Delegacija Klanjca posjetila Wilamowice

Uz tradicionalnu manifestaciju “Wilamowskie Śmiergusty”, a na poziv gradonačelnika bratskog grada Wilamowice Mariana Trele, delegacija Grada Klanjca bila je od 1. – 4. lipnja u trodnevnom posjetu u Poljskoj.
Uz predsjednika Gradskog vijeća Mirka Lunka i pročelnika Gordana Šobana, ove su godine u delegaciji bili i članovi DVD-a Klanjec s predsjednikom Ervinom Šobanom te predstavnice OŠ Antuna Mihanovića, Jadranka Husnjak i Barbara Beronja.
Domaćini su, uz zanimljiv i ugodan program neformalnih druženja, priredili i dvije konferencije na kojima su uz ostale inozemne partnerske sredine s kojima grad Wilamowice već godinama uspješno surađuje sudjelovali i naši predstavnici. Tako su predstavnice klanječke škole sudjelovale na konferenciji na kojoj je predstavljeno iskustvo domaćina u provedbi programa “Erasmus +” u kojem su sudjelovali učenici i učitelji iz Wilamowica i mađarskog Kisujszallasa te su se obje strane složile da postoji veliki interes osnovnih škola Klanjca i Wilamowica za suradnjom u okviru Erasmusa, ali i drugih programa. 
Članovi DVD-a Klanjec imali su priliku upoznati se s radom vatrogasnih društava i organizacijom vatrogastva na području Grada Wilamowice te razgovarati s kolegama i članovima Gradskog vijeća o mogućoj budućoj suradnji.

Related Posts

Tags

Share This