Delegacija Klanjca posjetila bratske Wilamowice u Poljskoj

svi 31, 2023 by

Delegacija Klanjca posjetila bratske Wilamowice u Poljskoj

Nakon još jednog uspješno organiziranog susreta Bratimljenja gradova EU koji je krajem travnja održan u Klanjcu, nastavljena je višegodišnja suradnja koju Grad Klanjec ima s poljskim gradom Wilamowice. Tako je delegacija Grada Klanjca, koju je predvodio gradonačelnik Zlatko Brlek, zadnji vikend u svibnju bila u trodnevnom posjetu pobratimljenom gradu Wilamowice na poziv  gradonačelnika Mariana Trele. Uz gradonačelnika, u gradskoj su delegaciji bili i predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec te pročelnik Gordan Šoban. 

Bila je to još jedna prigoda za proširenje prijateljskih veza između Klanjca i Wilamowica koje traju već više od 15 godina, ali i za nastavak razgovora o budućoj suradnji. Gradonačelnik Zlatko Brlek obratio se u ime Grada i građana Klanjca poljskim kolegama, njihovim gostima i građanima Wilamowica na  svečanom otvorenju tradicionalne manifestacije Wilamowskie Śmiergusty.
Delegacija Klanjca prisustvovala je i svečanoj svetoj misi, raznovrsnom programu ovogodišnjih Śmiergusty, a domaćini su svojim hrvatskim gostima priredili i zanimljiv turistički obilazak obližnjeg grada Bielsko-Biała s posebno atraktivnim povijesnim muzejom.

 

 

Related Posts

Tags

Share This