Debeli ove godine slavili u Rakovcu

kol 29, 2013 by

Debeli ove godine slavili u Rakovcu

Mještani Rakovca, Polica i Bobovca tradicionalno su se i ove godine okupili prvog vikenda nakon Rokovske nedjelje, najprije na “pričuvnom” nogometnom igralištu kod raspela u središtu Rakovca, a zatim i kod njihovog lijepo uređenog vatrogasnog doma. Još od 1980. godine ( s prekidom za vrijeme trajanja Domovinskog rata) Rakovčani i njihovi susjedi sastaju se na ovom lijepom druženju čiji je središnji događaj već godinama nogometni ogled između debelih i mršavih.
Stotinjak gledatelja  prošle je subote glasno i s puno šaljivih komentara pratilo utakmicu u kojoj su debeli triput poveli, ali im to nije bilo dovoljno za pobjedu u regularnom dijelu utakmice, već su svoju ovogodišnju nadmoć potvrdili izvođenjem penala. U potezanju štrika Police su ovaj put pomalo neočekivano nadjačale favorizirani Rakovec.

Prijelazni drveni pokal pobjednicima je uručio Ivica Glas. Taj trofej prije 33 godine izradio je njegov pokojni djed Mirko Glas, a natpis na njemu ( s jedne strane “debeli” , s druge strane “mršavi”) okreće se svake godine po potrebi.

Nakon sportskog dijela, druženje je nastavljeno kod vatrogasnog doma, uz dobro vino, srneći gulaš i roštilji , a  plesalo se i zabavljalo uz glazbeni sastav„Quattro“.

DSC_0334 (1936 x 1296)

DSC_0360

 

Related Posts

Tags

Share This