DAVOR BERNARDIĆ U KLANJCU

tra 12, 2012 by

DAVOR BERNARDIĆ U KLANJCU

U okviru svog radnog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednik Skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić posjetio je u utorak, 10. travnja 2012. i Grad Klanjec, gdje mu je domaćin bio saborski zastupnik i gradonačelnik Klanjca Željko Kolar.
Upoznat je s razvojnim projektima Grada, radovima na zgradi osnovne škole kojima je cilj niskoenergetska učinkovitost, planovima za izgradnju novog dječjeg vrtića, a razgledao je i atraktivan prostor klanječke vinoteke te spomeničku jezgru Klanjca.
Tema  posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji bio je projekt Integrirani prijevoz putnika i tarifno-prijevoznička unija na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije o čemu je ovo dvoje suradnika razgovaralo i u Klanjcu.
Ovom prigodom Davor Bernardić istaknuo je kako je integrirani prijevoz projekt koji će sigurno obilježiti sljedeća desetljeća, a cilj mu je da Grad Zagreb i njegova okolica budu što bliži jedno drugom. To je i europska praksa te što smo mi sami bliži, bliža će nam biti i Europa. 
“Grad Klanjec nalazi se u samom srcu mnogobrojne zagorske turističke ponude, između mirne Sutle, brežuljkastog vinorodnog kraja, povijesnog Kumrovca, zagorskih dvoraca i rekreativne oaze Terma Tuhelj. Grad koji na čelu sa svojim gradonačelnikom Željkom Kolarom definitivno postaje jedna od sve atraktivnijih destinacija za mnogobrojne Zagrepčane. Smjer u kojem se razvija lokalna zajednica umnogome ovisi o energiji i snazi pojedinca da na šarmantan način razvije svoje mjesto, a tu energiju sigurno ima klanječki gradonačelnik. Uz sve druge projekte s kojima sam se  danas upoznao, poput niskoenergetske škole i drugih razvojnih programa, Klanjec će postati nezaobilazan za zagrepčane i primjer za ostale u Hrvatskoj” – rekao je u Klanjcu predsjednik Skupštine Grada Zagreba.
Gradonačelnik Željko Kolar izrazio je svoje zadovoljstvo namjerom da se realizira projekt integriranog prijevoza kojim bi se znatno unaprijedila kvaliteta života građana. Klanjec je osobito zainteresiran jer bi na taj način mnogobrojni građani s područja grada  koji rade u Zagrebu do svog posla stizali puno brže i sigurnije. Bio bi to veliki iskorak i za poboljšanje uvjeta školovanja za srednjoškolce i studente kojima bi hrvatska metropola postala puno bližom. Jednako tako otvorile bi se nove mogućnosti za razvoj turizma jer bi dobro prometno povezan sa Zagrebom i Klanjec postao sigurno zanimljiv mnogobrojnim Zagrepčanima. Boljoj prometnoj povezanosti  Zagorja i Klanjca sa Zagrebom svakako će doprinjeti i rekonstrukcija zagorske magistrale koja je nakon višegodišnjeg iščekivanja započela upravo na današnji dan – istaknuo je gradonačelnik Kolar.

Related Posts

Tags

Share This