Dan narcisa i u Klanjcu

ožu 16, 2018 by

Dan narcisa i u Klanjcu

Zagorska liga protiv raka ovog četvrtka i petka, 15. i 16. ožujka 2018., organizira diljem Krapinsko-zagorske županije još jednu akciju građanima već dobro poznatu kao Dani narcisa, a posvećenu prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Tako su se i u Klanjcu u vrijeme uobičajenog sajma petkom,  na štandu ispred pošte, prikupljala sredstva za pomoć oboljelima i kupnju aparata i sredstava za rano otkrivanje raka dojke. Uvijek zainteresiranim sugrađanima za ovu humanitarnu akciju narcise su prodavali klanječki aktivisti Zagorske lige protiv raka, članovi Udruge “Korak po korak do zdravlja” te članovi školske zadruge “Tepka”, dok su na ulice izašli učenici klanječke, ali i svih okolnih škola.

Obilježavanju Dana narcisa kao jedne od prilika kojom se naglašava važnost prevencije jer ukoliko se rak dojke na vrijeme otkrije mogućnost njegova izlječenja dostiže zavidne rezultate, u Klanjcu su se pridružili i članovi Gradskog vijeća i gradonačelnik kojima je buketiće narcisa u četvrtak navečer nakon sjednice uspješno prodao predsjednik Gradskog vijeća.  

Related Posts

Tags

Share This