DAN GRADSKE KNJIŽNICE

lis 16, 2010 by

DAN GRADSKE KNJIŽNICE

U petak, 15. listopada prigodnim je programom obilježen Dan knjižnice. Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” u današnjem je prostoru otvorena 15. listopada 2002. godine na centralnoj svečanosti povodom otvaranja Mjeseca hrvatske knjige.

Ovogodišnji program bio je posvećen mladim autorima i spojio je filmsku, glazbenu i likovnu umjetnost.
Kulturni centar Klanjec za ovu je prigodu priredio projekciju filma Ilirska misterija Udruge Studio Nezavisne Produkcije. Akcijska znanstveno-fantastična priča o Ljudevitu Gaju izazvala je zanimanje i vrlo pozitivne reakcije publike koja je pljeskom nagradila redatelja, scenaristu i producenta, mladog zagorskog filmaša Marija Kroga. U povijesnim sekvencama ovog filma pojavljuju se i članovi Dvorskih plesova KUD-a “Antun Mihanović”. S velikim očekivanjima čekamo nove filmske uratke ove vrijedne i kreativne udruge koje je na početku projekcije najavila njihova glasnogovornica Maja Šimunić.
Program je u vrlo ugodnom ozračju i pred brojnom publikom nastavljen u prostoru Gradske knjižnice, a središnji događaj bilo je otvaranje izložbe slika Adrijane Čelec. O mladoj Klanjčanki, učenici IV. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, njezinim likovnim početcima i razvoju govorila je ravnateljica Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović. Prva samostalna izložba mlade autorice predstavila je dvadesetak radova nastalih tijekom srednjoškolskog obrazovanja, u različitim tehnikama likovnog izražavanja, a osim krasnih pejzaža, na zidovima knjižnice našli su se i njezini prvi portreti.
Okupljene posjetitelje pozdravio je klanječki gradonačelnik Željko Kolar, a izložbu je otvorio potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Klanjca Mladen Županić.
U glazbenom programu predstavio se još jedan mladi umjetnik. Riječ je o Tomislavu Sinkoviću iz Zaboka koji je cijeli ovaj lijepi događaj upotpunio odlično odabranim skladbama i jednako dobroj izvedbi na gitari.
Izložba Adrijane Čelec u Gradskoj knjižnici ostaje otvorena do 15. studenog 2010. godine.

zp8497586rq