Dajmo djeci korijene i krila u Klanjcu

lis 6, 2014 by

Dajmo djeci korijene i krila u Klanjcu

U petak, 03. listopada 2014. godine u dječjem vrtiću „Kesten“ u Klanjcu održana je svečana podjela tradicijskih drvenih igračaka u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“ kojeg provode Etnografski muzej i Radio Kaj.

Dva paketa drvenih tradicijskih igračaka, čiju je nabavku financirala Krapinsko-zagorska županija, uručili su ravnateljici dječjeg vrtića Stelli Mlinarić župan Željko Kolar i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek. Župan Željko Kolar tom je prilikom istaknuo da će Krapinsko-zagorska županija nastojati da u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“ bude obuhvaćen svaki vrtić u Zagorju, i to do kraja 2015. godine. Gradonačelnik Zlatko Brlek pohvalio je projekt, kojeg provodi Radio Kaj, te je ujedno zahvalio Županiji što se odsad i klanječki mališani mogu igrati s drvenim igračkama koje nastaju u rukama marljivih tradicijskih majstora s područja Marije Bistrice, a koje se inače nalaze na UNESCO-voj Reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine. Osim igračaka, mališani u dječjem vrtiću „Kesten“ na poklon su dobili i paket crtaćeg pribora, koje im je uručio rukovoditelj odjela korporativnih komunikacija Narodnih novina Bojan Vinek.
Mališani iz Dječjeg vrtića “Kesten” izveli su dragim gostima koji su stigli s lijepim poklonom prigodni veseli program, a u ime svih njih zahvalila se ravnateljica Stella Mlinarić istaknuvši kako im je drago da će se i djeca u klanječkom vrtiću igrati igračkama koje su rad vrsnih majstora upravo iz njihova zavičaja.

 

Related Posts

Tags

Share This