Crvene ruže za drage sugrađanke

ožu 8, 2017 by

Crvene ruže za drage sugrađanke

Danas je Međunarodni dan žena, a u Klanjcu već tradicionalno od jutarnjih sati obilježen je malim znakom pažnje kojim su gradonačelnik Zlatko Brlek, zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever, potpredsjednik Gradskog vijeća Miro Lunko, gradski vijećnici te čelnici gradskog SDP-a razveselili Klanjčanke.
S crvenom ružom čestitali su im na njihovim radnim mjestima i na ulicama grada Klanjca i klanječkih naselja.

Originalna ideja postizanja potpune rodne jednakosti za sve žene diljem svijeta i dalje nije ostvarena u potpunosti. Štoviše, prema podatcima Svjetskog ekonomskog foruma kako bi se ovim tempom dostigla puna ravnopravnost žena i muškaraca u današnjem svijetu trebalo bi još 170 godina.
Jer, nejednakost plaće muškaraca i žena i dalje postoji u brojnim zemljama, a žene i dalje nisu jednako zastupljene ni u politici ni u poslovnome svijetu.  Podatci pokazuju i poražavajuće brojke kad je u pitanju diskriminirajući odnos u području edukacije i zdravlja, a svakodnevno svjedočimo i još uvijek zabrinjavajućim podatcima o nasilju nad ženama.

‘Budi hrabra za promjenu’ (“BeBoldForChange”) tema je ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena.
Njome se želi potaknuti ljude, muškarce i same žene da hrabro i otvoreno zatraže promjenu za sve žene diljem svijeta.
Uz poruku da i najmanja pozitivna promjena u svakodnevnom životu koju smo učinili za ravnopravnost, jednakost i kvalitetniji život žena vrijedi puno, svim građankama Grada Klanjca želim sretan Međunarodni dan žena.

Gradonačelnik Zlatko Brlek

 

 

Related Posts

Tags

Share This