Crvena ruža uz Međunarodni dan žena

ožu 8, 2016 by

Crvena ruža uz Međunarodni dan žena

U mnogim zemljama svijeta Međunarodni dan žena obilježen je i ove godine u spomen na 8. ožujka 1908., kada je 15.000 žena zaposlenih u tekstilnoj industriji u New Yorku prosvjedovalo tražeći kraće radno vrijeme, bolju plaću, pravo glasa i zabranu rada djece. No, ulazak žena na tržište rada i bolji društveni položaj u većini zemalja nije doveo i do primjerene podjele rada u obitelji, pa je rezultat zapravo vrlo česta dvostruka opterećenost žena od kojih se očekuje podjednaki uspjeh i efikasnost na poslu, ali i u ulozi majke, domaćice, supruge…
Iako je učinjen značajan pomak u prepoznavanju i zaštiti ženskih ljudskih prava u svijetu, žene još uvijek nisu ravnopravne s muškarcima pa je i nakon stoljeća borbe za prava i dalje naglasak na izjednačavanju ženskih prava, osobito u poslovnom okruženju i političkoj zastupljenosti.

U Klanjcu je Međunarodni dan žena tradicionalno obilježen malim znakom pažnje kojim su čelnici gradskog SDP-a, gradonačelnik i gradski vijećnici razveselili Klanjčanke.
Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, uz svesrdnu pomoć Ervina Šobana, Mladena Županića ,Ilije Kranjčeca, Drage Lovreka, Tonija Bogovića i Željka Zajca posjetili su građanke Klanjca na njihovim radnim mjestima ili im čestitali na ulicama Klanjca, Mihanović Dola, Novih Dvora, Lučelnice, Rakovca… Prigodni poklon bila je ove godine crvena ruža.

Related Posts

Tags

Share This