ČESTITKA ZA DAN DRŽAVNOSTI

lip 24, 2013 by

Povijesne odluke Hrvatskog sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika koju su zastupnici donijeli 25. lipnja 1991. godine, danas se prisjećamo ispunjeni ponosom. Bilo je to vrijeme takvog nacionalnog zanosa da je bilo jasno da ovoga puta nećemo posustati u ostvarenju svog stoljetnoga sna. Donošenju Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske prethodio je referendum na kojem su građani jasno rekli da žele samo i isključivo svoju samostalnu državu.
Dan državnosti praznik je na koji se sa zahvalnošću prisjećamo i ogromne žrtve naših branitelja jer do svoje Hrvatske nismo došli ni lako ni bezbolno.

Samo nekoliko dana prije službenog ulaska u Europsku uniju, upućujem vam čestitku za Dan državnosti sa željom da poštujući svoje povijesne i nacionalne vrijednosti, gradimo svoju budućnost u velikoj europskoj obitelji kojoj smo oduvijek pripadali.

Gradonačelnik Grada Klanjca
Zlatko Brlek

 

Delegacija Grada Klanjca s gradonačelnikom Zlatkom Brlekom, predsjednikom Gradskog vijeća Božidarom Gorupom i zamjenikom gradonačelnika Zvonkom Severom položit će cvijeće ispred spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku, sutra, 25. lipnja, u 8,45 sati. Pridružit će se tako Krapinsko-zagorskoj županiji i susjednim općinama u svečanosti obilježavanja Dana državnosti.

Related Posts

Tags

Share This