Čestitka uz Dan državnosti!

lip 25, 2016 by

Čestitka uz Dan državnosti!

9. svibnja 1991. godine građani su u Hrvatskoj izašli na referendum i jasno izrekli ono što su željeli stoljećima. Svoju, suverenu i samostalnu državu. Na temelju volje 94% građana, nakon neuspjeha u pregovorima s ostalim bivšim jugoslavenskim republikama o izlasku iz državnopolitičke krize, Sabor Republike Hrvatske, na zajedničkoj sjednici sva tri saborska vijeća, 25. lipnja 1991. godine donio je Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, kojom se utvrđuje da “ovim činom Republika Hrvatska pokreće postupak razdruživanja od drugih republika i SFRJ”. Republika Hrvatska pokreće postupak za međunarodno priznavanje. Istoga je dana Sabor donio i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.
Te povijesne odluke Hrvatskog sabora danas se prisjećamo ispunjeni ponosom, ali nas Dan državnosti podsjeća i na težak put koji smo morali proći tijekom duge borbe za samostalnost Hrvatske i na zasluge naših branitelja koji su najzaslužniji za ostvarenje sna o stvaranju hrvatske države.

Poštovani građani!

Upućujem vam čestitku uz ovogodišnji Dan državnosti sa željom da zajedno gradimo državu po vlastitoj mjeri, na principima slobode, demokracije, socijalne pravde, solidarnosti i zajedništva, ponosni na naš Domovinski rat, hrvatske branitelje i sve hrvatske domoljube i okrenuti boljoj budućnosti naše Hrvatske.

Gradonačelnik
Zlatko Brlek

Related Posts

Tags

Share This