Čestitka Sekcije za tradicijsko rukotvorstvo

Članice Sekcije za tradicijsko rukotvorstvo žele sretne uskrsne blagdane članovima Matice umirovljenika te svim građanima grada Klanjca.
Ujedno napominjemo da smo s uskrsnim blagdanima završili tjedno druženje u Gradskoj knjižnici u zimsko-proljetnom terminu. Tijekom proljeća i ljeta bavit ćemo se više uređivanjem svojih vrtova i cvjetnjaka te tradicijski spremati zimnicu. Nastavit ćemo nakon Zahvale jeseni s jesensko-zimskim “malim veziljama” i svim ostalim novim idejama naših članica koje su dobrodošle za nove aktivnosti Sekcije.
Zajedničko druženje završile smo u srijedu, 1. travnja zajedničkim ukrašavanjem gradskog trga pisanicama iz naše radionice, a uz čestitke nudimo vam recept za uskrsnu slasticu iz “bakine tekice”.
“Male vezilje”
Biskupski kruh
5 bjelanjaka
5 žutanjaka
10 dkg šećera
10 dkg badema
10 dkg grožđica
10 dkg oraha ili smokava
10 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg oštrog brašna
U čvrsti snijeg umiješaj šećer, dodaj jedan po jedan žumanjak te sve dobro izmiješaj. Zatim lagano u smjesu umiješaj sitno isjeckano voće te sjeckanu čokoladu. na kraju umiješaj brašno. Peci u rebrastom kalupu kojeg treba dobro namazati svinjskom mašću i posipati prezlima. Stavi peći u vruću pećnicu i peci oko 45 minuta na srednjoj temperaturi (cca 180 C). Kontroliraj kad se odlijepi od ruba kalupa. Ohladi i reži po potrebi sljedeći dan. Posluži su vino shardonnay ili fini čaj s medom.