ČESTITKA GRADONAČELNIKA ZA DAN DRŽAVNOSTI

lip 25, 2012 by

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj državni je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora ( od 25. lipnja 1991.) o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika.
Takvoj odluci Sabora prethodila je odluka građana Republike Hrvatske iskazana na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine na kojem je više od 94% građana podržalo odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske.
Na istoj sjednici Sabor je donio Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Bio je to povijesni trenutak kojeg smo čekali stoljećima ne posustajući u našoj želji za samo svojom i samostalnom Hrvatskom. Nisu posustajali ni branitelji, kao ni brojni civilni građani koji su podnijeli velike žrtve u Domovinskom ratu i kojih se danas sjećamo s velikim poštovanjem i ponosom. 
Povodom današnjeg praznika svim građanima upućujem čestitku za Dan državnosti uz želju da onim zanosom s kojim smo 1991. izašli na referendum nastavimo danas graditi europsku Hrvatsku, poštenu i pravednu državu za svakog njezinog građanina.

                                                                                                   Gradonačelnik
                                                                                                    Željko Kolar

Related Posts

Tags

Share This