ČESTITKA GRAĐANIMA UZ DAN GRADA KLANJCA

svi 4, 2020 by

ČESTITKA GRAĐANIMA UZ DAN GRADA KLANJCA

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Ove nas je godine epidemija koronavirusa, kojoj svi zajedno svojim odgovornim ponašanjem pokušavamo stati na kraj, neočekivano udaljila od tradicionalnih programa i brojnih događanja kojima obilježavamo Dan grada Klanjca i blagdan sv. Florijana, zaštitnika naših vatrogasaca i nebeskog zaštitnika našega grada. 
Ipak, i u ovim kriznim vremenima, imamo razloga biti ponosni na naš mali, ali lijepi grad i njegove vrijedne stanovnike, u kojem se svake godine uz Dan grada možemo pohvaliti nekim novim projektima koji su ostvareni kako bi svakodnevni život naših građana bio bolji, a naš grad ljepši i uređeniji. Dva su najljepša događaja obilježila proteklo razdoblje – rođenje čak 32 djece u 2019. godini i vrlo uspješan početak gradnje novog dječjeg vrtića sredstvima EU fondova. Uz druge projekte i aktivnosti koje provodi Gradska uprava, uz uspješan rad naših poduzetnika i obrtnika, ustanova i brojnih udruga, imamo razloga biti pozitivni i vjerovati kako ćemo uspješno prevladati i ovaj novi izazov pred nama. Na žalost, kao što smo morali promijeniti svoje lijepe planove vezane uz proslavu Dana grada, tako ćemo u narednom razdoblju morati promijeniti i neke zacrtane planove vezane uz nove gradske investicije. Učinit ćemo sve da toga bude što manje. Svakako nastavljamo sa svim projektima koji su sufinancirani sredstvima EU, a uštedama i racionalnim raspolaganjem proračunskim sredstvima nastojat ćemo realizirati planirane projekte u najvećoj mogućoj mjeri. Zahvaljujem ovom prigodom državnim ministarstvima, Krapinsko-zagorskoj županiji, fondovima i agencijama, Gradskom vijeću i svim našim suradnicima s kojima smo uspješno surađivali.
Siguran sam da imamo dovoljno volje, znanja, iskustva, dobrih ideja i optimizma da iz ove krize možemo izaći jači i da ćemo uz zajedništvo koje je nas Klanjčane uvijek posebno krasilo i dalje izgrađivati naš grad kao ugodno i lijepo mjesto za život.

Uz Dan grada Klanjca, sa željom da što prije možemo upriličiti svečanost javne dodjele, upućujem veliku čestitku dobitnicima ovogodišnjih gradskih priznanja, dr. Nikoli Benkoviću i Igoru Jambrešiću, čestitam blagdan sv. Florijana svim našim vatrogascima, a svojim sugrađanima želim sretan Dan grada.

GRADONAČELNIK
Zlatko Brlek

 

Related Posts

Tags

Share This