Če maš, daj – če ne, zemi!

lis 23, 2015 by

Če maš, daj – če ne, zemi!

Mjesec je hrvatske knjige tijekom kojeg će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici “Antun Mihanović” Klanjec odvijati niz raznovrsnih aktivnosti pod motom Ono si što čitaš.

Prošlog petka, 23. listopada 2015.  na klanječkom placu Knjižnica je tako organizirala mali sajam knjiga i to pod zgodnim nazivom ČE MAŠ, DAJ – ČE NE, ZEMI.

Članovi i sugrađani mogli su na placu razmijeniti knjige te besplatno sa štanda uzeti one koje je za njih pripremila sama Knjižnica. Ova akcija poticanja čitanja naišla je na dobar odjek pa će se svakako i nastaviti. Pozivamo stoga sugrađane da svoje knjige koje žele razmijeniti ili pokloniti donesu u knjižnicu, a djelatnice će onda organizirati još pokoju razmjenu na klanječkom placu petkom prijepodne.

Sve do 15. studenoga Mjesec hrvatske knjige u Klanjcu bit će ispunjen raznovrsnim književnim događanjima, promocijama novih naslova članova Hrvatskozagorskog književnog društva koje ima sjedište u Klanjcu te aktivnostima za najmlađe članove poput sudjelovanja u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja “Putovanja do znanja” i akcije “Prvi put u knjižnici”.

Inače, ovogodišnja središnja tema je svjetlost. Naime, ova je godina proglašena Međunarodnom godinom svjetlosti s naglaskom na temu svjetlosti znanja i njene primjene. Ujedinjeni narodi prepoznali su važnost tehnologija zasnovanih na svjetlu za promicanje održivog razvoja i pronalaženja rješenja za globalne izazove u energiji, obrazovanju, poljoprivredi i zdravlju. Tako je i Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2015. odlučio ovogodišnje programe posvetiti i toj temi.

Related Posts

Tags

Share This