Čarobna glazbena priča vrhunskih glazbenika u Klanjcu

kol 23, 2022 by

Čarobna glazbena priča vrhunskih glazbenika u Klanjcu

Čarobnu glazbenu priču ispričali su svojim gotovo dvosatnim koncertom nazvanim “Naše pjesme naši snovi” ovoga ponedjeljka 22. kolovoza u Klanjcu Danijela Pintarić, jedna od najistaknutijih solistica, ne samo svoga matičnog kazališta „Komedija“, već i hrvatske glazbene scene uopće, naša Klanjčanka Lucija Jelušić Šimatović, glazbena pedagoginja i sopranistica, čiji je svaki nastup u njezinom rodnom gradu poseban doživljaj za publiku,  Ivan Šimatović, višestruko nagrađivani bariton, solist Hrvatskog narodnog kazališta u Rijeci, a među ove pjevače potkrao se i jedan glumac Zagrebačkog gradskog kazališta “Komedija” i to osobitog i sjajnog glasa, Dražen Bratulić. Za klavirom je bio Darko Domitrović, umjetnički savjetnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ali ne samo kao pratnja već i kao skladatelj.

Zahvaljujući pomno odabranom repertoaru, koji je s jedne strane bio pomalo melankoličan kakvi snovi obično budu, a onda i pomalo razigran, kakvi bismo voljeli da budu, ali u isto vrijeme biran na način da  publika može čuti svu raskoš glasova solista, posjetitelji ovog iznimnog koncerta uživali su u bezvremenskim songovima iz svjetskih i domaćih mjuzikala i opereta.

Od uspješnica i svima dobro znanih pjesama iz mjuzikla The sound of music, koji su inspirirali i naziv ovoga koncerta, najvećih hitova iz zlatnoga doba Broadweya, do francuske šansone i nezaboravnih skladbi iz hrvatskih opereta Grofica Marica i Splitski akvarel, bio je je to fini glazbeni presjek ove vrste glazbe u kojem je došla do izražaja sva pjevačka izvrsnost izvođača, ali i onaj fini osjećaj za igru i razigranost na sceni i kontakt s publikom. Ne čudi stoga što su svojim pljeskom posjetitelji pozivali svo četvero solista natrag na pozornicu nakon pojedinih songova i da je zbog njihovih izvedbi ovo na koncu ipak bio “koncert pod zvijezdama”, iako je zbog kiše morao biti održan u dvorani. Vrhunac je naravno bio zajednički Amigos Para Siempre za kraj, a po reakciji publike jasno je da će ovi vrhunski glazbenici ostati prijatelji našega grada i da će se ova predivna glazbena suradnja nastaviti.   

Izvrsnu organizaciju i glazbenu produkciju koncerta “Naše pjesme, naši snovi” i ove je godine potpisao Glazbeno-plesni studio Ritam, Dubravke i Alena Jelušića, uz financijsku podršku pokrovitelja koncerta Krapinsko-zagorska županije, Grada Klanjca i Turističke zajednica Biser Zagorja.

Related Posts

Tags

Share This