Brojne aktivnosti Matice umirovljenika

lip 5, 2015 by

Brojne aktivnosti Matice umirovljenika

Matica umirovljenika grada Klanjca održala je 2. lipnja redovnu izvještajnu Skupštinu za 2014. Sjednici su nazočili gotovo svi članovi Skupštine ( njih 27 od 30) te gosti, gradonačelnik Zlatko Brlek i ravnateljica Kulturnog centra Klanjec  Snježana Horvatin.
Nakon minute šutnje u znak sjećanja na preminule članove, izvješće o radu podnijela je predsjednica Katica Kantura. Iz izvješća je vidljivo da je Udruga sa svojim tijelima bila vrlo aktivna kroz cijelu godinu. Uz administrativne i Statutom propisane obaveze vođena je i stalna briga o mentalnom i fizičkom stanju članova. Organizirani su jednodnevni izleti po Lijepoj našoj, jednodnevni odlasci na more i kupanje u srpnju i kolovozu, susret umirovljenika KZŽ 25. lipnja u Mariji Bistrici, ples i zabava za Novu godinu, Valentinovo, Martinje… Posebno je uložen trud u organizaciju, sada već tradicionalnog, piknika na vidikovcu Brozov brijeg uz glazbu, ples, jelo i piće za sve članove Udruge. Odaziv je bio vrlo dobar – tražio se stolac više. Tom prigodom uručeni su pokloni umirovljenicima za navršenih 80, 70, 60 i 50 godina života.
Članice udruge su za Dane grada sudjelovale su na manifestaciji „Dobro je, klanječko je“. Dobivene su i nagrade, kao i poziv za sljedeću godinu. Pekle su tradicijski domaći kruh i razne štrudle.
Organizirano je informatičko opismenjavanje zainteresiranih umirovljenika u suradnji sa OŠ Antuna Mihanovića Klanjec i gospođicom Paulom Kosić iz Kulturnog centra. Osnovana je i sekcija za tradicijsko rukotvorstvo. Djelatnosti sekcije su vezenje, štrikanje, bojanje pisanica, pečenje kolača i razmjena recepata i sl. Interes je dobar, a radionice su svake srijede. Udruga je kroz cijelu godinu brinula za bolesne i osamljene. Redovito je animirala članove za organizirano mjerenje tlaka i šećera u krvi s patronažnim sestrama Doma zdravlja. Vrlo je dobra suradnja s Udrugom korak po korak do zdravlja, Zagorskom ligom borbe protiv raka i drugim srodnim udrugama. No, za sve te aktivnosti treba zahvaliti Izvršnom odboru, koji je u protekloj godini održao 11 sjednica uz stalnu potporu i nadzor Nadzornog odbora. Naravno, da je i dio šireg članstva sudjelovao u akcijama.
Predsjednica se na kraju zahvalila županu KZŽ gosp. Željku Kolaru, gradonačelniku Zlatku Brleku, predsjedniku Matice umirovljenika KZŽ gosp. Stjepanu Šimagu, ravnateljici Kulturnog centra gđi Snježani Horvatin, prijevozničkom poduzeću „Vrelej“ na pomoći i doprinosu u radu udruge.
Blagajnica je podnijela financijsko izvješće iz kojeg je vidljivo da se sve to postiglo sa vrlo skrominim prihodima.
Na Skupštini je donesen novi Statut usklađen sa Zakonom o udrugama. Donesene su i odgovarajuće odluke da se može po novom Statutu raditi dalje. Novim Statutom između ostalog propisan je novi naziv Udruge : Udruga umirovljenika grada Klanjca.
Doneseni su program rada i financijski plan za 2015., koji su doduše već dobrim djelom i odrađeni, a čine nastavak aktivnosti iz 2014.godine.
Na završetku sjednice je gradonačelnik Zlatko Brlek pohvalio rad naše Udruge kao najbrojnije i najaktivnije udruge u gradu te zaželio svim umirovljenicima dobro zdravlje kako bi mogli biti aktivni i dalje.

Brankica Greblički

Related Posts

Tags

Share This