Božićno-novogodišnji koncert pred prepunom sportskom dvoranom

pro 24, 2013 by

Božićno-novogodišnji koncert pred prepunom sportskom dvoranom

Prošle je nedjelje, 22. prosinca, održan u našem gradu tradicionalni božićno-novogodišnji koncert u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović” i Grada Klanjca.
Najposjećeniji od svih koncerata  dosad, održan je u sportskoj dvorani OŠ Antuna Mihanovića koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Raznolik program kojeg je izvelo više od 180 glazbenih amatera iz našeg kraja publika je nagradila gromoglasnim pljeskom i ovacijama.
U glazbenom odabiru izvođača našlo se mjesta i za klasičnu glazbu, ali i neke od najpopularnijih folklornih, zabavnih, tamburaških , ali i blues  skladbi. Posebno raduje što je domaćin, KUD “Antun Mihanović” nastupio sa svim svojim sekcijama- s dvije grupe dječjeg folklora čijim je nastupom na najbolji mogući način i započeo ovogodišnji koncert, tamburaškom, folklornom i sekcijom dvorskih plesova.
Na pozornicu se u Klanjcu ponovno vratio obnovljeni pjevački zbor KUD-a “Kumrovec” te najugodnije iznenadio svojim programom. Priliku da se predstave klanječkoj publici dobili su i mladi Nives Knezić i Ivana Horvatin s prekrasnom pjesmom s festivala u Zlataru te mladi virtuoz na harmonici Marko Zgorelec. Dvorski su se plesovi predstavili s dvije koreografije, ali i s novim plesačima koji su se izvrsno snašli na pozornici božićno-novogodišnjeg koncerta i pred mnogobrojnom publikom. Anina polka u koreografiji Dragice Gajšak dobila je pak je nakon koncerta pohvale izrečene u superlativima.  Jednako tako bio je izvrstan u svom nastupu i Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Naša lipa” koji je ovaj put u prvi plan stavio muške glasove i nije pogriješio.Svojim prekrasnim glasom još jednom je oduševila mlada Klanjčanka Lucija Jelušić, za koju se s pravom može reći da je očekuje blistava glazbena karijera. Gost ovogodišnjeg koncerta bio je Tihomir Kožina koji je s TS “Ekipa” izveo skladbu Davora Mirića, a uvijek odlično primljeni kod publike bili su i ove godine Branko Greblički Ventek i Ekipa.
Najveći pljesak, popraćen pravim ovacijama, na ovogodišnjem koncertu dobila je folklorna sekcija KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec za svoju izvedbu zagorskih i posavskih pjesama i plesova. Pod stručnim vodstvom Katarine Matošević pokazali su da se folklor na velika vrata vraća u naš grad.
Koncert je na opće oduševljenje publike završio Puhački orkestar “Lipa”, a na njihove taktove najpoznatijeg valcera na svijetu zaplesali su naši, nikad elegantniji Dvorski plesovi.
U opuštenoj i veseloj atmosferi ovogodišnji božićno-novogodišnji koncert u Klanjcu vodila je Snježana Ricijaš.
Na kraju je tradicionalnu božićno-novogodišnju čestitku građankama i građanima Klanjca te brojnim gostima uputili su jednako dobro raspoloženi predsjednik KUD-a “Antun Mihanović” Goran Iveković, gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek te župan Željko Kolar.
Organizatori koncerta zahvalili su i svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovog velikog glazbenog druženja. Suorganizatoru i pokrovitelju Gradu Klanjcu, vrijednim djelatnicima gradskog Komunalnog pogona, “Zelenjaku” i “Zelenjak-plinu”, DVD-u Klanjec, klanječkoj Osnovnoj školi te Osnovnoj školi Lijepa naša Tuhelj koja je posudila opremu, Gradskoj knjižnici  za dekoraciju dvorane te tehničkoj ekipi Radija Kaj koja je radila rasvjetu i ozvučenje, te posebno tamburašima iz KUD-a “Sv. Ana” Odranski Obrež koji su pratili nastup dječjih folklornih grupa.
Koncert je završio u odličnoj atmosferi s jednom od najljepših božićnih pjesama. Veselje ti navješćujem pod dirigentskom palicom  Armanda Slavičeka otpjevali su svi izvođači, uz veliku pomoć okupljene publike koja im se rado pridružila.
Ugodno predblagdansko druženje nastavljeno je u prisustvu svih izvođača i nikad brojnijih sugrađana u velikoj gradskoj dvorani na tradicionalnom božićno-novogodišnjem domjenku.
Bila je to, uistinu, prekrasna večer u Klanjcu i najljepša božićna čestitka.

Related Posts

Tags

Share This