Božićno-novogodišnji koncert očarao klanječku publiku

pro 23, 2019 by

Božićno-novogodišnji koncert očarao klanječku publiku

Prošle je subote, 21. prosinca 2019., održan još jedan tradicionalni božićno-novogodišnji koncert u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović”, Kulturnog centra i Grada Klanjca i s pravom se može reći da s njim dolazi i ono, pravo blagdansko raspoloženje u naš grad.

Još jednom je topla, srdačna i domaća atmosfera obilježila ovaj koncert na kojem je nastupilo gotovo dvjestotinjak glazbenih amatera iz Klanjca, Desinića, Kumrovca i Tuhlja, a u glazbenom odabiru izvođača našlo se mjesta kako za najljepše hrvatske božićne pjesme tako i za neke od najpopularnijih zabavnih i rock skladbi, a s folklorom se za trenutak putovalo i u neke druge prelijepe hrvatske krajeve.

Na samom početku koncerta klanječki su kudovci svojoj vjernoj publici pripremili malo glazbeno iznenađenje jer su ovogodišnji koncert uz Božićni bend otvorili solisti iz svih sekcija KUD-a “Antun Mihanović” te sigurno dirnuli sve u publici stihovima:
” Ja sanjam jedan bijel Bozic,
da opet dodje u moj grad,
da su zvijezde gore
i tiho da se stvore
svi ljudi koje volim ja…”

Tako su Igor i Vesna Siročić, Jasna Broz i Ilija Kranjčec, Sara, Stela i Ana Pleško na najljepši način zaželjeli dobrodošlicu brojnoj publici koja je subotnju večer odlučila provesti uz domaće glazbene amatere. 

Najmlađi članovi klanječkog KUD-a, oni iz dječjeg folklora, očarali su publiku predivnom izvedbom Pjesama i plesova okolice Zagreba, ali i atraktivnom kostimografijom. Zora Habijanec i Mihael Makek predstavili su se kao vrsni solisti kojima bi i mnogi puno stariji mogli zavidjeti na sigurnosti scenskoga nastupa. Na veliko odobravanje publike naišla je i nova koreografije Sekcije dvorskih plesova koja je premijerno predstavila simpatičnu i razigranu Romano polku sa čak sedam plesnih parova. Prave ovacije doživjela je i izvedba posavskih pjesma i plesova koju su izveli folklorna sekcija, folklorna pjevačka i tamburaška sekcija domaćeg KUD-a. Ženske članice folklorne sekcije izvele su i Ražanac, atraktivnu folklornu koreografiju, a svojom izvedbom pjesme Polegala trava detela publiku je ugodno iznenadio vokalni sastav klanječkih učiteljica. Jednako tako uživalo se uz izvedbu skladbe Stiha, stiha povedaj mi mati folklorne pjevačke skupine.

Kao i uvijek do sada posjetitelje koncerta oduševili su i pjevački zborovi, podjednako “Đuro Prejac” iz Desinića, kao i svake godine impresivni KUD “Naša lipa” Tuhelj koji je u klanječkoj sportskoj dvorani doživio prave ovacije nakon izvedbe Cesarice. Po prvi put klanječkoj se publici predstavio i novoosnovani Puhački orkestar “Lijepa naša” iz Kumrovca te se nadamo da će im ovaj lijepi nastup biti poticaj za daljnji rad.

Za prelijepu atmosferu u kojoj su se u pravu blagdansku glazbenu čaroliju pri kraju koncerta spojili izvođači na pozornici i publika u dvorani pobrinuo se Božićni bend s Igorom Siročićem, Jožom i Davorom Pleškom, Lukom i Tonijem Glasom i Vedranom Vrhovcem te “Naše učiteljice” i Branko Greblički Ventek. 

Ovaj zanimljiv i atraktivan glazbeni program pripremili su sa svojim izvođačima umjetnički voditelji  Armando Slaviček, Tomislav Križanec, Ivan Kšenek, Danijela Stanišak, Mira Petek, Katarina Skrbinac, Vesna Siročić i Vedran Vrhovec i svakako im treba odati veliko priznanje za trud i prikazani program na kraju još jedne godine, a svakako treba posebno istaknuti još dvojicu članova KUD-a “Antun Mihanović” koji su u ovoj lijepoj večeri nastupili u čak sedam točaka (u  folklornoj korografiji, u dvije plesne koreografije dvorskih plesova i u četiri skladbe Božićnoga benda), a to Luka i Toni Glas. 

Tradicionalnu božićno-novogodišnju čestitku građankama i građanima Klanjca te brojnim gostima uputili su odlično raspoloženi predsjednik KUD-a “Antun Mihanović” Goran Iveković, gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek te župan Željko Kolar.

Organizatori koncerta srdačno zahvaljuju na potpori i pomoći ravnateljici i svim zaposlenicima naše škole, a posebno Marini i Melaniji, koje su i ove godine pripremile prefini domjenak, Adrijani i Mirjani, koje uvijek naprave lijepi scenski blagdanski ugođaj, Gradskoj knjižnici i Maji uz koju su i naši najmlađi imali lijepu večer uz kino i radionicu, Borisu, Stjepanu i Matiji iz Grada i već pridruženim članovima KUD-a Željku Iliću i dečkima iz Zelenjak –plina, Tuhlja, DVD-u iz Gredica, OŠ Tuhelj, restoranu “Zelenjak”, tehničkoj ekipi Radija Kaj i Alenu Jelušiću te Mladenu i Vitomiru na krasnim fotografijama.

Pokrovitelj ovog lijepog blagdanskog susreta bio je i ove godine Grad Klanjec.

Ugodno predblagdansko druženje nastavljeno je u sportskoj dvorani na tradicionalnom božićno-novogodišnjem domjenku u prisustvu svih izvođača i velikog dijela publike.

Tradicionalni božićno-novogodišnji koncert i ove je godine pokazao svu raskoš kulturnog amaterizma u našem kraju te na kraju svakako treba uputiti sve čestitke članovima KUD-ova i njihovim voditeljima na entuzijazmu i velikoj ljubavi uloženoj u stvaralaštvo koje nam je na samom kraju godine pružilo istinsko zadovoljstvo te klanječkim učiteljicama koje svojim osobnim primjerom pokazuju svojim učenicima  kako voljeti i doprinijeti svojoj zajednici.  No, ove godine čestitke idu i publici koja je bila posebno dobro raspoložena te svojim pljeskom i glasnim povicima odobravanja na najbolji način dala svoju potporu. Prekrasna atmosfera na ovom koncertu svakako je važan poticaj našim amaterima za nova postignuća.

 

Related Posts

Tags

Share This