BOŽIĆNI SAJAM

pro 14, 2009 by

BOŽIĆNI SAJAM

Grad Klanjec i Turistička zajednica grada Klanjca ove su subote priredili još jedan Božićni sajam.
U velikoj gradskoj dvorani Klanjčanima i ostalim posjetiteljima  svojom su se ponudom predstavili Anka Bogović, Art Nova, Dječji vrtić “Kesten”,  Ina Kranjčec, Medičarsko svječarska radnja “Zozolly”, Natur Art, Obiteljsko gospodarstvo Jambrešić, Pčelarska udruga “Kvirin Broz”, radionica drvenih igračaka “Kunić”, Sanja Kovačićek, Trgovina “Županić”, Udruga Sv. Ana – Lobor i 8. razred Osnovne škole Antuna Mihanovića.
Naglasak je i ove godine stavljen na rukotvorine i tradicijske proizvode. Na Božićnom sajmu mogla se tako na najbolji mogući način vidjeti kreativnost u stvaranju prigodnih blagdanskih ukrasa i poklona i to od najraznovrnijih materijala.
Pored toga kući se moglo otići i s izvrsnim prirodnim medom, propolisom ili medenom rakijom, ljekovitim Kupilekom ili slatkim domaćim delicijama.
Na nekim je štandovima prodaja bila humanitarnog karaktera pa su tako posjetitelji svojom kupnjom pomogli rad Dječjeg

vrtića “Kesten”, odlazak siromašnijih učenika na “mali maturalac”, a posebno vrijednim smatramo prilog za Udrugu Sv. Ana iz Lobora, koja okuplja roditelje djece s posebnim potrebama te prodajom prigodnih blagdanska ukrasa prikuplja sredstva za rad defektologa u udruzi.
U 11 sati održan je i mali, ali veseli plesni program u kojem je sudjelovala starija vrtićka grupa te članovi i članice dječje plesne skupine koji vježbaju s Dubravkom Jelušić. U poslijepodnevnim satima Mira Makek na kreativnoj je radionici pokazala kako iz običnog papira uz malo volje i mašte mogu nastati prekrasni ukrasi za bor.
Božićni sajam neki su iskoristili i kako bi popili subotnju kavicu u ugodnom društvu prijatelja i izlagača ili se ugrijali kuhanim vinom.
Manifestacija “Blagdani u gradu” nastavlja se u četvrtak, 17. prosinca kada će svoju božićnu priredbu u kino dvorani održati Osnovna škola Antuna Mihanovića, a tjedan završava velikim tradicionalnim Božićnim koncertom u nedjelju u 18 sati u velikoj gradskoj dvorani.

zp8497586rq

Related Posts

Tags

Share This