Božićni sajam u našem gradu

pro 15, 2014 by

Božićni sajam u našem gradu

U sklopu manifestacije «BLAGDANI U KLANJCU», u subotu, 13. prosinca u poslijepodnevnim satima održan je još jedan tradicionalni klanječki Božićni sajam.
Organizatori sajma, Grad Klanjec, Turistička zajednica grada i Kulturni centar Klanjec, iskoristili su ovo lijepo i iznad prosječno toplo prosinačko vrijeme pa je sajam održan na Trgu Antuna Mihanovića.

Sajam adventskih i prigodnih blagdanskih proizvoda ponudio je Klanjčanima i posjetiteljima veliki izbor božićnih dekoracija i ukrasa, raznih sitnih poklona, nakita, meda i proizvoda od meda, gurmanskih božićnih užitaka, osobito slastica i krasnih licitara. U sajamskoj ponudi naglasak je i ove godine stavljen na tradicijske ukrase i rukotvorine. Tako je Turistička zajednica grada Klanjca i ove godine simboličnim poklonima nagradila tri najljepša ručno rađena božićna ukrasa. Prvu nagradu je za od konca heklanog anđela osvojila Dragica Lunko, za zanimljivu kuglicu drugo mjesto pripalo je Marini Iveković, a za lijepo izrađen vjenčić od tekstila treću je nagradu osvojila Zorica Škudar.

Prigodnim programom posjetitelje su, a osobito brojne roditelje, razveselili svojim nastupom najmlađi iz Dječjeg vrtića “Kesten”, dvije plesne skupine Glazbeno-plesnog studija “Ritam”, odlična dramska grupa PŠ Lučelnica sa svojim igrokazom o sv. Nikoli te dječji folklor KUD-a “Antun Mihanović”. Posebne gošće ovogodišnjeg sajma bile su Mažoretkinje Dubrovčan s voditeljicom-trenericom Valentinom Kušanić  koje su izvele svoj atraktivan vatreni program.

Najveće zanimanje i veselje najmlađih sigurno je izazvala vožnja s Djedom Mrazom. Njegovu lijepo ukrašenu zapregu vukla su klanječkom starom jezgrom dva prekrasna konja i to zahvaljujući susretljivosti vlasnika Petra Jadeka iz Zaboka. Grla spadaju u red najljepših u Krapinsko-zagorskoj županiji. Za vožnju je vladao veliki interes i čekalo se na red, a do večernjih sati ispraznila se i puna vreća slatkiša našeg Djeda Mraza.

U  Gradskoj knjižnici Udruga “Lipin cvijet” iz Gornje Stubice priredila je kreativnu radionicu za male i velike pod nazivom “Kak se negda kitil bor”, a tradicijskim ukrasima od krep papira okićen je mali bor kod spomenika Mihanovića, a zajedno s gošćama iz Gornje Stubice kitio ga je i klanječki gradonačelnik.

Za dobru i veselu predblagdansku atmosferu pobrinuo se božićni studio Igora Siročića glazbom s razglasa, a vrijedni članovi Športskog ribolovnog društvo „Sutla“, Tihomir Kušanić kao glavni šef i pomoćnici Robert Ricijaš i Željko Ilić otvorili su na sajmu i božićnu kuhinju te počastili posjetitelje kobasicama i odlično pripremljenim gulašom kojeg su spremali još od podneva.

 

 

Related Posts

Share This