Božićni koncert u Klanjcu – najljepša glazbena čestitka

pro 20, 2022 by

Božićni koncert u Klanjcu – najljepša glazbena čestitka

Prošle je nedjelje, 18. prosinca 2022., održan još jedan tradicionalni božićno-novogodišnji koncert u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović”, Kulturnog centra i Grada Klanjca i s pravom se može reći da s njim dolazi i ono pravo blagdansko raspoloženje u naš grad.

Nakon tri duge pandemijske godine ponovno su se u sportskoj dvorani klanječke škole okupili brojni kulturni amateri iz našeg kraja i predstavili publici dio svog glazbenog stvaralaštva. Iako se koncert poklopio sa završetkom Svjetskog nogometnog prvenstva i produžecima finalne utakmice te dočekom hrvatske nogometne reprezentacije na zagrebačkom glavnom trgu pa je i publike bilo manje, oni koji su odabrali koncert nadmašili su svojim pljeskom, uzvicima odobravanja i podrške sva očekivanja izvođača i organizatora. Tako je još jednom topla, srdačna i domaća atmosfera obilježila ovaj koncert na kojem su uz sve sekcije domaćina, KUD-a “Antun Mihanović”, nastupili još Pjevački zbor Kraljevec na Sutli, Pjevački zbor “Đuro Prejac” iz Desinića, Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Naša lipa” Tuhelj, Puhački orkestar “Lijepa naša” Kumrovec, a po prvi put na gradskom božićnom koncertu nastupio je i mješoviti zbor Župe Navještenja BDM Klanjec. U glazbenom odabiru izvođača našlo se mjesta za najljepše božićne pjesme.

Koncert su otvorili Igor Siročić i Danijel Ivić prekrasnom božićnom baladom iz glazbene radionice obitelji Hegedušić i tako na najljepši način zaželjeli dobrodošlicu publici koja je nedjeljnu večer odlučila provesti uz domaće glazbene amatere. 

Najmlađi članovi klanječkog KUD-a, oni iz dječjeg folklora, očarali su publiku lijepom izvedbom međimurskih plesova i pjesama, a publiku je pozitivno iznenadio izvrstan plesački folklorni par, Laura Ulama i Branimir Glas, efektnom međimurskom koreografijom svog voditelja Nikole Hrbuda.

Na veliko odobravanje publike naišle su i dvije plesne točke Sekcije dvorskih plesova, a vrlo lijep i zapažen nastup imala je i folklorna pjevačka skupina domaćeg KUD-a s dvije prekrasno otpjevane pjesme iz bogate riznice hrvatske narodne baštine. Folklorna sekcija predstavila se koreografijom zagorskih plesova Senke Jurina i kao i uvijek dobila veliki pljesak.

Kao i uvijek do sada posjetitelje koncerta oduševili su i pjevački zborovi, podjednako “Đuro Prejac” iz Desinića, pjevačice i pjevači iz susjednog nam Kraljevca na Sutli te kao i svake godine impresivni KUD “Naša lipa” Tuhelj. Puhački orkestar “Lijepa naša” iz Kumrovca, iako s manjim brojem članova, ponovno je iznenadio publiku svojim glazbenim odabirom i izvedbom.

Uz ponešto pozitivne treme, dvije prekrasne božićne pjesme prvi je put na gradskom koncertu otpjevao i mješoviti zbor klanječke župe uz pratnju Tamare Harapin i pod vodstvom p. Brgleza te vjerujemo da će im reakcija publike u dvorani biti izvrstan poticaj za nove nastupe.

Za prelijepu atmosferu u kojoj su se u pravu blagdansku glazbenu čaroliju pri kraju koncerta spojili izvođači na pozornici i publika u dvorani pobrinuo se Božićni bend s Igorom Siročićem, Jožom i Davorom Pleškom, Tonijem Glasom i  Danijelom Ivićem te ne čudi da se uz njih spontano zaplesalo i na pozornici, ali i u publici.

Ovaj zanimljiv i atraktivan glazbeni program pripremili su sa svojim izvođačima umjetnički voditelji  Armando Slaviček, Tomislav Križanec, Ivan Kšenek, Danijela Stanišak, Mira Petek, Vesna Siročić, Nikola Hrbud i pater Drago Brglez i svakako im treba odati veliko priznanje za trud i prikazani program na kraju još jedne godine.

Tradicionalnu božićno-novogodišnju čestitku građankama i građanima Klanjca te gostima iz susjednih mjesta uputili su odlično raspoložena predsjednica KUD-a “Antun Mihanović” Melita Ulama, gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek te župan Željko Kolar.

Organizatori koncerta srdačno zahvaljuju na potpori i pomoći ravnateljici i svim zaposlenicima naše škole, a posebno Marini i Melaniji koje su i ove godine pripremile prefini domjenak, Adrijani i Mirjani, koje uvijek naprave lijepi scenski blagdanski ugođaj, Borisu i Štefu  iz gradskog komunalnog pogona i već pridruženim članovima KUD-a Željku Iliću i dečkima iz Zelenjak –plina, DVD-u iz Gredica, OŠ Tuhelj, restoranu “Zelenjak”, tehničkoj ekipi Radija Kaj i Vitomiru na krasnim fotografijama.

Pokrovitelj ovog lijepog blagdanskog susreta bio je i ove godine Grad Klanjec.

Ugodno predblagdansko druženje nastavljeno je u sportskoj dvorani na tradicionalnom božićno-novogodišnjem domjenku u prisustvu svih izvođača i velikog dijela publike.

Tradicionalni božićno-novogodišnji koncert i ove je godine pokazao dio raskoši kulturnog amaterizma u našem kraju te na kraju svakako treba uputiti sve čestitke članovima KUD-ova i njihovim voditeljima na entuzijazmu i velikoj ljubavi uloženoj u stvaralaštvo koje nam je na samom kraju godine pružilo istinsko zadovoljstvo. Dvije i pol godine pandemije u kojoj KUD-ovi nisu radili ostavilo je traga, ali vidjelo se već na ovom koncertu da će sve to uskoro biti iza njih.

No, ove godine čestitke idu i publici koja je bila posebno dobro raspoložena te svojim pljeskom i glasnim povicima odobravanja na najbolji način dala svoju potporu. Posebno topla i ugodna atmosfera na ovom koncertu svakako je važan poticaj i ohrabrenje našim amaterima za nova postignuća.

 

Related Posts

Tags

Share This