Božićni koncert Obrni srce i tu ljubav vužgi

pro 22, 2015 by

Božićni koncert Obrni srce i tu ljubav vužgi

Prošle je subote, 19. prosinca, održan u našem gradu tradicionalni božićno-novogodišnji koncert “Obrni srce i tu ljubav vužgi” u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović”, Kulturnog centra i Grada Klanjca. Tradicionalno je održan u sportskoj dvorani OŠ Antuna Mihanovića koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Raznolik program kojeg je izvelo više od 200 glazbenih amatera iz našeg kraja, publika je nagradila gromoglasnim pljeskom i ovacijama.
U glazbenom odabiru izvođača našlo se mjesta i za klasičnu glazbu, ali i neke od najpopularnijih folklornih i zabavnih skladbi.  Posebno raduje što je domaćin, KUD “Antun Mihanović” nastupio sa svim svojim sekcijama- s dvije grupe dječjeg folklora, tamburaškom, folklornom i sekcijom dvorskih plesova, a premijerni nastup imala je i folklorna pjevačka sekcija koja je s petnaestak članova započela s radom tek pred nešto malo više od dva mjeseca. Zanimljiv i atraktivan program pripremili su sa svojim izvođačima voditelji sekcija Mira Petek, Katarina Matošević, Vesna Siročić i Vedran Vrhovec kojima treba odati svako veliko priznanje za trud i prikazani program na kraju još jedne godine.
Kao i uvijek do sada klanječku su publiku oduševili i Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Naša lipa” s atraktivnim vrhuncem i bučnim završetkom svoga nastupa, Mješoviti pjevački zbor “KUD-a “Kumrovec” te ove godine čak i rasplesani svirači Puhačkog orkestra “Lipa” Tuhelj. Svakako treba istaknuti i soliste – Luciju Jelušić, Branka Grebličkog Venteka i Igora Siročića koji su odabirom skladbi i zanimljivim glazbenim suradnjama na poseban način doprinijeli odličnoj atmosferi u dvorani.

Najveći pljesak, popraćen pravim ovacijama, na ovogodišnjem koncertu dobila je folklorna sekcija KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec za svoju novu koreografiju Mesec sveti ober kleti, fragment svadbenog običaja u Hrvatskom zagorju, a koncert je završio novim bečkim valcerom plesačica i plesača dvorskih plesova kao najbolja najava dobrih želja koje u Novoj godini svojoj publici žele članovi KUD-a “Antun Mihanović”.

Na kraju su tradicionalnu božićno-novogodišnju čestitku građankama i građanima Klanjca te brojnim gostima uputili jednako dobro raspoloženi predsjednik KUD-a “Antun Mihanović” Goran Iveković, gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek te župan Željko Kolar.
Organizatori koncerta zahvalili su i svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovog velikog glazbenog druženja. Suorganizatoru i pokrovitelju Gradu Klanjcu, vrijednim djelatnicima gradskog Komunalnog pogona, “Zelenjak-plinu”, klanječkoj Osnovnoj školi, ravnateljici Meliti Ulama i cjelokupnom tehničkom osoblju škole te Osnovnoj školi Lijepa naša Tuhelj koja je posudila opremu, Adrijani Čelec i Gradskoj knjižnici za prelijepu scenografiju te tehničkoj ekipi Radija Kaj koja je radila rasvjetu i ozvučenje.
Ugodno predblagdansko druženje nastavljeno je u sportskoj dvoranina na tradicionalnom božićno-novogodišnjem domjenku u prisustvu svih izvođača i nikad brojnijih sugrađana, uz malu glazbenu pomoć glazbenog voditelja Vedrana Vrhovca.
Tradicionalni božićno-novogodišnji koncert i ove je godine pokazao svu raskoš kulturnog amaterizma u našem kraju te na kraju svakako treba uputiti sve čestitke članovima KUD-ova i njihovim voditeljima na entuzijazmu i velikoj ljubavi uloženoj u stvaralaštvo koje nam je i na samom kraju godine pružilo istinsko zadovoljstvo.

Related Posts

Tags

Share This