Blagoslov vinograda i slavlje Udruge Trsek

sij 26, 2016 by

Blagoslov vinograda i slavlje Udruge Trsek

Članovi i gosti Udruge vinogradara i vinara klanječkog kraja ” Trsek” tradicionalno su svečano, uz blagoslov i molitvu, ali i veselo, uz pjesmu i vinsku kapljicu, obilježili blagdan sv. Vinka i to u subotu,23. siječnja 2016. godine u klijeti ovogodišnjih domaćina, obitelji Kantura, na krasnim obroncima Cesarske gore.

Za uvod su se naravno pobrinuli predsjednik udruge Boris Fink te domaćin Damir Kantura.
Nakon blagoslova i molitve koju je predvodio klanječki župnik p. Franjo Jesenović, prvi ovogodišnji trs simbolično je orezan te su na njega obješene domaće kobase, špek i zalit je vinom za dobar ovogodišnji urod. Trs je već tradicionalno orezao najstariji član Josip Kolarec u čijim je vinogradu i započelo obilježavanje blagdana sv. Vinka u klanječkom kraju.
Ova se vinarska udruga može pohvaliti  vrlo aktivnim članicama pa je tako i ove godine u zagrijanoj klijeti obitelji Kantura stol za Vincekovo bio prepun domaćih gastronomskih delicija koje su članice, a osobito domaćica Ljiljana Kantura, priredile za ovu svetkovinu vinara i vinogradara pa stoga ne čudi što je raspoloženje bilo radosno, kakvo i treba biti kad se slavi zaštitnik.

Related Posts

Tags

Share This