Besplatna fotoradionica Svijet u bojama

kol 31, 2022 by

Besplatna fotoradionica Svijet u bojama

Kulturni centar Klanjec i TZP Biser Zagorja u suradnji s Foto Hrvatskom organiziraju petodnevnu fotoradionicu “SVIJET U BOJAMA” koja će se u Klanjcu održavati od 9. do 13. rujna 2022.

Fotoradionica je BESPLATNA za polaznike, a namijenjena je odraslima i djeci iznad 10 godina. 

Vjerujemo da će mnogobrojni ljubitelji fotografije u našem kraju iskoristiti ovu priliku da nauče nešto novo i zanimljivo i/ili da unaprijede već postojeće znanje.

Fotoradionica “Svijet u bojama”, pod stručnim vodstvom diplomirane novinarke i fotoreporterke Sanje Grgić Ćurić, zamišljena je kao potraga za najzanimljivijim i najneobičnijim motivima Klanjca i ima svoj teoretski i praktični dio, a završit će izložbom snimljenih fotografija polaznika u utorak 13. rujna.

Polaznici i voditelji sastaju se prvi dan, u petak 9. rujna u 17.00 sati ispred Studija Galerije Antuna Augustinčića. 

Prijave su obvezne i to pozivom na broj telefona 091/ 574 2343 (voditeljica Sanja Grgić Ćurić). 

FOTO HRVATSKA čiji su idejni začetnici su Sanja Grgić Ćurić (diplomirana novinarka) i Nikola Ćurić (diplomirani odgajatelj i turistički vodič) organizirala je više od 150 radionica širom Hrvatske i u susjednoj Bosni I Hercegovini. Sanja Grgić Ćurić autorica je više vrhunskih fotomonografija i turističkih vodiča (NP Plitvička jezera, NP Brijuni, NP Paklenica..). Od 2021. radionice se organiziraju uz  pozitivno stručno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Agencije za odgoj i obrazovanje RH o njihovoj pedagoškoj i obrazovnoj vrijednosti. Od radova polaznika snimljenih na radionici i autorskih fotografija izrađuju i kalendare za narednu godinu, kvalitetne fotomonografije i atraktivne razglednice u svrhu promocije pojedinog kraja.
Usporiti korak, uočiti ljepotu oko nas, istaknuti ljepotu svakog pojedinog kraja Svijeta u kojem se radionica događa, te pod stručnim vodstvom voditeljice fotografski ovjekovječiti trenutak i ljepotu cilj je i svrha ovih radionica. Povezati mlade i odrasle, obitelji, članove lokalnih zajednica i kroz foto druženja kreirati određeni broj kvalitetnih fotografija koje se kao kruna radionice izlože na završnoj svečanoj izložbi najboljih radova koja je sastavni dio radionica i koja je mnogim polaznicima često i prva izložba u životu.

 

Related Posts

Tags

Share This