Adaptirana i blagoslovljena mrtvačnica na groblju sv. Filip i Jakov

lis 21, 2019 by

Adaptirana i blagoslovljena mrtvačnica na groblju sv. Filip i Jakov

Nakon dugogodišnjih nastojanja Grada Klanjca da se adaptira postojeća, za mrtvačnicu potpuno neprimjerena građevina na groblju sv. Filipa i Jakova, ove će godine konačno uz blagdan Svih svetih sve one koji će obići grobove svojih bližnjih na ovom mjesnom groblju dočekati vrlo lijepo uređen prostor za ispraćaj pokojnika. Premještanjem i kasnijim otkupom grobnog mjesta koje se nalazilo tik uz mrtvačnicu, konačno su se stvorili uvjeti da se tijekom ljetnih mjeseci izvedu građevinski radovi na adaptaciji te prostor preuredi i iznutra i izvana. Uz decentni prostor prikladnoga pročelja te ozvučenje, uređene su i pristupne stepenice te put do samoga groblja. Radove vrijedne  nešto više od 200.000 kn izvela je Zajednička obrtnička radnja “Gašpar”.
Ove nedjelje, 19. listopada, nakon popodnevne mise u kapelici sv. Filipa i Jakova, upriličen je i blagoslov novouređene mrtvačnice. Tom prigodom se gradonačelnik Zlatko Brlek zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji ovog, možda ne toliko velikog gradskog projekta, ali jednog od onih koje su mještani ovog dijela grada dugo čekali i iznimno važnog za dostojanstvo naših građana, kao onih koje s ovog groblja ispraćamo na njihova vječna počivališta, tako i za sve članove njihovih obitelji, prijatelje i susjede.
Pater Drago Brglez, uz molitvu za sve koji počivaju na ovome groblju, blagoslivljajući mrtvačnicu istaknuo je kako će se odsada naši pokojni sumještani na ovom groblju ispraćati na dostojantven način, a ove će se godine i na uređenom prostoru ispred mrtvačnice održati i sveta misa na blagdan Svih svetih.

 

Related Posts

Tags

Share This