Tridesetak umjetnika na 8. likovnoj koloniji zagorskih Tigrova u Klanjcu

lis 17, 2020 by

Tridesetak umjetnika na 8. likovnoj koloniji zagorskih Tigrova u Klanjcu

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade TIGROVI Krapinsko zagorske županije organizirala je u subotu 17. listopada 2020.  u Klanjcu 8. LIKOVNU KOLONIJU u spomen na 29. godišnjicu pogibije prvog poginulog zagorskog branitelja, pripadnika “Tigrova” Željka Pavića – Kalca.

Likovna kolonija koja je ime dobila po prvom poginulom zagorskom branitelju u Domovinskom ratu svake se godine održava u drugom zagorskom gradu ili općini, uz sudjelovanje umjetnika iz raznih dijelova Hrvatske, a ove godine domaćin je bio grad u kojem su rođena neka od velikih umjetničkih imena poput slikara Otona Ivekovića, kipara Antuna Augustinčića i p. Marijana Gajšaka.
Na koloniji je sudjelovalo 30-ak umjetnika koji su tijekom lijepe i sunčane subote stvarali na Brozovom brijegu, ali i drugim klanječkim lokacijama. Voditeljica kolonije i ove je godine bila dr.art. Mirjana Drempetić Hanžić Smolić, a kao suorganizator zagorskim “Tigrovima” pridružila se Likovna udruga “Oton Iveković” Klanjec.

Mala svečanost otvaranja kolonije održana je na Trgu Antuna Mihanovića, a okupljenim članovima braniteljskih udruga i umjetnicima obratili su se predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade TIGROVI Krapinsko zagorske županije umirovljeni bojnik Željko Herceg, voditeljica kolonije dr.art. Mirjana Drempetić Hanžić Smolić, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i župan Željko Kolar.

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This