50. OBLJETNICA ŠAHOVSKOG KLUBA “ZELENJAK”

lip 27, 2009 by

50. OBLJETNICA ŠAHOVSKOG KLUBA “ZELENJAK”

Svečanom skupštinom održanom u četvrtak, 22. lipnja 2009.  i to upravo na Dan državnosti, Šahovski klub “Zelenjak” iz Klanjca obilježio je vrijedan jubilej – 50. godišnjicu svoga djelovanja.
Prigodnim referatom predsjednik kluba dr. sc. Ivica Hrastović prisjetio se davne 1959. godine kada je klub osnovan, vrijednih imena koja su kroz pola stoljeća vodila klub te postignutih rezultata. Bila je to prilika i za dodjelu priznanja zaslužnim članovima, ali i klubovima s kojima klanječki šahisti godinama uspješno surađuju.
Priznanja su kao dugogodišnji igrači i animatori šahovske igre u ovom dijelu Hrvatskog zagorja dobili: dr. sc. Ivica Hrastović, Marijan Gašpar, Marijan Pleško, Dinko Firšt, Mato Geljić, Drago Kojić, Josip Majer, Stanko Novosel, Zlatko Vlahović, Petar Čančarević, Stjepan Bosek, Željko Brlek, Vladimir Kolarec, Drago Štih, Drako Tončić, Ivo Gašpar, Martin Pavlinić, Ivica Hrbud, te posmrtno Anđelko Petek Pajo i Žarko Turčić.
Šahovski klub “Zelenjak” na Skupštini se priznanjima zahvalio i klubovima s kojima surađuje i to ŠK “Polet” Zabok, ŠK “Straža” Hum na Sutli, ŠK “Gaj” Mače, ŠK “Krapina”, ŠK “Oroslavje”, ŠK “Laufer” Sveti Križ Začretje, ŠK “Krapinske Toplice”, ŠK “Šmarje pri Jelšah” , ŠK “Ponikva”  te Hrvatskom šahovskom savezu i Šahovskom savezu KZŽ.
Skup je, između ostalih gostiju, pozdravio i klanječki gradonačelnik Željko Kolar.
Nakon prigodnog domjenka priređenog u lovačkom domu, državni prvak Hrvatske, velemajstor Mladen Palac, odigrao je simultanku na 30 ploča, a rezultat je bio 27:3. Protivnici su mu bili igrači svih klubova naše županije i iz Šmarja pri Jelšah iz Slovenije. Četvorica igrača uspjela su remizirati (Jerneić, Tršinski, Hamer i Lacko), a jedino je Stjepan Tišljar iz Oroslavja pobijedio. Protiv velemajstora su nastupila i 4  kadeta domaćeg kluba i 3 kadeta ŠK “Polet” iz Zaboka. Kadet  slavljenika Filip Husnjak igrao je vrlo lijepo i ostao je među 5 zadnjih igrača koji su pružali otpor prvaku.

 

Leave a Reply