5. SAJAM ZDRAVLJA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

tra 12, 2011 by

5.  SAJAM ZDRAVLJA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

Uz Svjetski dan zdravlja u Klanjcu je u petak, 8. travnja organiziran 5. Sajam zdravlja Krapinsko-zagorske županije.
U parku u središtu grada svoje su štandove postavili te na različite načine promovirali zdrav način života i potrebu pravodobne prevencije bolesti i po naše zdravlje loših navika,  sve ispostave županijskog Doma zdravlja sa svojim djelatnicima i patronažnim sestrama. U Sajam su se uključili i Zavod za javno zdravstvo, Obiteljski centar KZŽ, Županijsko društvo Crvenog križa, učenici srednjih škola iz Pregrade i Bedekovčine, udruge koje se bave promicanjem zdravlja, pa čak i Policijska uprava Krapinsko-zagorska. Dobrom raspoloženju na Sajmu, uz prekrasan sunčan dan, pridonijeli su svakako i Dječji vrtić “Kesten” te učenici osnovnih škola.
Ovogodišnji Sajam bio je vrlo dobro posjećen, a odlične su bile i reakcije posjetitelja, koji su na Sajmu naišli na mnoštvo edukativnih materijala, mogli izmjeriti šećer u krvi, tlak ili gustoću kostiju. Moglo se uživati u masaži, ali i u zdravoj hrani – varivu od 16 vrsta povrća koju je za tu priliku pripremio Slavko Večerić.
Među posjetiteljima, a s porukom kako je važno očuvati zdravlje našli su se i zamjenica župana KZŽ Sonja Borovčak te klanječki gradonačelnik Željko Kolar.
Glavna sestra Doma zdravlja KZŽ Marija Mirt, koja je u ovogodišnjoj organizaciji Sajma zdravlja naišla na punu podršku ostalih svojih suradnika, a u Klanjcu su dobar dio organizacijskog posla obavile patronažne sestre Vlatka Šoban i Gordana Turjak, izrazila je svoje zadovoljstvo što je nakon pet godina upornosti ovo postao, uistinu, respektabilan sajam.
Po završetku događanja na Sajmu, Turistička zajednica grada Klanjca povela je sestre i djelatnike Doma zdravlja KZŽ u malu šetnju s groficom Erdödy klanječkim kulturnim znamenitostima.

Related Posts

Share This

Leave a Reply