Gradonačelnik primio roditelje novorođenih Klanjčana

pro 21, 2018 by

Gradonačelnik primio roditelje novorođenih Klanjčana

U četvrtak 20. prosinca 2018. gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek održao je u Gradskoj knjižnici posljednji prijem za roditelje novorođenih Klanjčana za ovu godinu. Uz gradonačelnika i njegovu tajnicu Jelkicu Žigman, mališane su dočekale i ravnateljica Knjižnice Maja Vukina Bogović te predstavnica Društva “Naša djeca” Sandra Duraković. 

Gradonačelnik je, uz iskrene čestitke i najbolje želje, s posebnom radošću obavijestio roditelje da će ova generacija malih Klanjčana sigurno polaziti novi dječji vrtić u Klanjcu čija izgradnja počinje u prvom kvartalu iduće godine i trebao bi biti dovršen u roku od dvije godine.  Predstavnica Društva “Naša djeca” Klanjec Sandra Duraković, uz čestitke u ime DND-a, roditeljima je uručila poklon paket s dječjim potrepštinama, dok je ravnateljica Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović obradovala roditelje trogodišnjim besplatnim članstvom u knjižnici te ih pozvala da ga koriste i za sebe i za svoje mališane kako bi od prvih dana razvijali ljubav prema knjigama i čitanju.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada u iznosu od 2.000 kn za prvo dijete,  3.000 kn za drugo, 4.000 kn za treće, a za svako slijedeće dijete potpora se povećava za tisuću kuna. U ovoj godini Grad Klanjec isplatio je financijsku pomoć za 23 novorođenih, a možda nam prosinac donese još koju bebu. 

U drugoj polovici 2018. godine rođeno je osam mališana: Leon Antončić, Rakovec Tomaševečki 9, Luka Bošnjak, Gredice 108, Roza Lindner, Lijepe naše 24,  Lunko Katja, Goljak Klanječki 1, David Sušec, Radnička cesta 4A, Lucija Vurić, Letovčan Tom. 1, Lana Zebolc, Gredice 99 i Laura Zebolc, Gredice 145.

Čestitamo svima koji su postali roditelji u 2018. te se veselimo prinovama u 2019!

Related Posts

Tags

Share This